BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiören'de ramazan dolu dolu geçecek

Keçiören Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da düzenleyeceği etkinliklerle Keçiörenlilere unutamayacakları bir Ramazan yaşatmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Ramazan ayına sayılı kala düzenlenecek etkinliklerle ilgili çalışmalar hızlanırken Keçiören Belediyesi de bu yıl ikincisini düzenleyeceği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri için hazırlık yapıyor.

Belediye binası yanında oluşturulan alanda gerçekleştirilecek etkinlikler dolayısıyla yapılan düzenlemeler hızla devam ederken, 11 Haziran'da büyükelçilere ve protokole verilecek iftar yemeğinin ardından başlayacak etkinliklere bu yıl 27 ülke katılacak. Katılımcı ülkelerin milli kültürlerinin sergileneceği etkinlikler, sanatçılarının vereceği konserler ve sergileyecekleri teatral gösteriler hem sınırları kaldırarak ülkeler arasındaki kaynaşmayı sağlayacak, hem de Ankaralılara unutulmaz bir Ramazan yaşatacak.

Keçiören Belediyesi'nin gerçekleştireceği etkinliklerden biri de Ankara'daki hemşehri gruplarının bir araya geleceği hemşehri geceleri olacak. Kuyubaşı Fatih Stadı'nda gerçekleştirilecek gecelere 13 ayrı hemşehri dernek ve vakıfları katılacak. Düzenlenecek etkinliklerle bölgesel kültür değerleri ve gelenekler yaşatılırken hemşehrilerin bir araya gelmeleri sağlanacak.

Keçiörenliler arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla Keçiören Belediyesi tarafından "Mahallede İftar Var" sloganıyla başlatılan toplu iftar uygulaması bu yıl da yaygınlaştırılarak devam ettirilecek. 10 ayrı bölgede uygun alanlarda mahallelinin ayağına giderek açık alanda kurulacak sofralarda tüm mahalleliyle yapılacak toplu iftarlar Keçiörenliler arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı pekiştirecek.
İftar vakti evine ulaşamayanları da unutmayan Keçiören Belediyesi, Fatih Köprüsü başta olmak üzere Keçiören'de trafiğin sıkıştığı noktalarda ve hastane önleri gibi insanların topluca beklediği yerlerde iftariyelik dağıtımı yapacak.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi olarak düzenleyecekleri birbirinden güzel ve farklı etkinliklerle bu güzelliklerin yaşatılmasına katkı sağlayacaklarını ifade ederek, "Sınırları kaldıran Ramazan etkinliklerimizle kardeş ülkelerin geleneklerini ve Ramazan'ı nasıl yaşadıklarını görme imkanı bulacağız. Bu etkinliklerimiz aynı zamanda ülkeler arasında sıcak kardeşlik bağları
oluşmasına da katkı sağlayacak. Her gün değişik bir ülkenin gelenek ve kültürlerinden örnekler izlerken Keçiören'de Ramazan ayının manevi güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız" dedi.