BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,96
ALTIN 2.455,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmangazi Ramazanda fakirleri unutmadı

Osmangazi Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan için hazırlıklarını tamamladı.

Abone ol

Osmangazi Belediyesi'nce restore ettirilen Eskici Mehmed Dede Aşevi'nde ve Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde her gün iftar yemeği dağıtılacak.

Başta Kayhan Çarşısı olmak üzere şehrin dört bir yanında akşamları ramazan eğlenceleri düzenlenecek. Ayrıca mahallelerden otobüslerle alınacak kişilere Bursa'nın tarihi mekanları gezdirilecek. Yaklaşık 5 bin kişiye de erzak yardımı yapılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Kayhan Çarşısı, her tarzda damak tadına hitap eden restoranları, geleneksel dokusu ve Gökdere Medresesi'nde yapılacak faaliyetlerle ramazan akşamlarının vazgeçilmez mekanı olacak. Eskici Mehmed Dede Aşevi'nde ramazan boyunca Somuncu Baba Vakfı ile birlikte günde 300 kişiye iftar vereceğiz" dedi.

Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde ise günde bin kişiye iftar verileceğini söyleyen Dündar, Osmangazi'de ramazan akşamlarının huzurlu ve renkli geçeceğini söyledi.

Bu yıl eğlence programları Bağlarbaşı, Akpınar, Hamitler, Yunuseli, Emek, Hürriyet, Kükürtlü, Panayır, Hüdavendigar, Soğanlı, Başaran, Zafer, Selamet, Ovaakça, Çekirge, Mehmet Akif, Çarşamba, Küplüpınar, Pınarbaşı mahalleleri ve Kızyakup Kent Parkı'nda yapılacak. 20 farklı mahallede tır sahnesinde düzenlenecek etkinlikler saat 21.30'da başlayacak.