BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL

KCK'nın yeni hedefi deşifre oldu

Terör örgütü KCK'nın Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nu ele geçirmeyi hedeflediği ortaya çıktı.

Abone ol

KESK'in 1-3 Temmuz'da yapacağı genel kongresi öncesinde Kandil'den gönderilen şok talimat Ankara'da yapılan bir operasyonda ele geçirildi.

Operasyonda BDP Eş Başkan Yardımcısı ve KCKsözcüsü Nihat Oğraş'ta bulunan belgede izlenecek yol haritası tek tek anlatıldı. Operasyonlar sırasında KCK Sözcüsü Oğraş'tan çok sayıda belge ele geçirildi. Belgeler arasında 12 Haziran seçimleri öncesinde metropollerde kaos oluşturmak ve seçim sürecini provoke etmek amaçlı talimatlar ile 15 Haziran sonrası yapılacak eylemleri içiren talimatlar yer aldı. KCK'nın BDP'ye verdiği talimatlara ilişkin belgeyi sözdeKCK Yürütme Konseyi'nin Oğraş'a gönderdiği, onun da Aysel Tuğluk'a ilettiği iddia edildi. Oğraş'tan ele geçen dikkat çekici bir başka belge ise KESKGenel Kurulu'na ilişkin yapılacak talimatları içeren belge oldu.

EMİR KANDİL'DEN GELDİ

Belgeye göre Kandil'den gelen talimatlarda 1-3Temmuzarasında yapılacak olan KESK Genel Kurulu'nda genel başkanlıktan ziyade örgüt için genel sekreterliğindaha önemli olduğu belirtiliyor.Örgütün çalışmalarınıgenel sekreterliği ele geçirmeye ve alt kademelerde etkili olmaya yönelik olarak yapılmasının önerildiği belgede ayrıca daha önce görevde olan ve hakkında bazı iddialar çıkan "Emr." isimli şahsın yeni dönemde görev almaması gerektiği belirtiliyor.

İŞTE O TALİMAT

KCK talimatında KESK'le ilgili olarakşu ifadeler yer alıyor: "Sanıyoruz KESK genel kongresi gündemdedir. (...) Genel başkanlıktan ziyade genel sekreterlik ve alt kademelerde etkili olma daha doğrudur. Bir de daha önce görevde olup da hakkında bazı iddialar ileri sürülen EMR.arkadaşın bu aşamada görev almaması daha uygundur. Olayı ister doğru, ister yanlış olsun, aynı isimde ısrar etmenin bir faydası olmaz."