BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,45
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de gidenler belli oldu

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu transferler ve özelikle gitmesi muhtemel isimlere dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Guiza ve Bilica önümüzdeki sezon Fenerbahçe'de forma giymeyecek. Baroni ve Santos kalıyor.

Radyospor'da Gündem programında Figen Civan ve İlker Koç'un sorularını yanıtlayan Mosturoğlu her alanda transfere önem verdiklerini ve taraftarın beklentisi arttığı için yeni sezonda işlerinin daha zor olacağını söyledi.

GÜIZA'YI ALDIĞIMIZ PARADAN ÜSTE SATMAYA ÇALIŞMIYORUZ

İlk olarak takımın kanayan yarası haline gelen Guiza için açıklamalarda bulunan Asbaşkan Mosturoğlu, "Guiza uzun süreli bir sözleşme yapabileceği kulüp bulmaya uğraşıyor. Biz de gitmesi için elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Kendisi de bunun için uğraşıyor" dedi. Mosturoğlu, sözlerine söyle devam etti:

"Guiza'ya verdiğimiz paranın amortismanını sağladık. Bu nedenle Guiza'nın transferini zorlaştıracak bir para beklentimiz olduğunu sanmıyorum. Fubolculara alırken ödediğiniz parayı zaten onların performansından yararlanarak amortise ediyorsunuz. Sözleşmeleri bittiğinde de çok az bir süre kaldığında da o parayı talep etmenin bir anlamı yok"

GÜİZA VE BİLİCA ARTIK FENERBAHÇE'DE OYNAMAYACAK

"Bilica'nın durumu da aynen Guiza gibi. O da uzun süreli anlaşma yapacak bir takım arıyor ve biz de bu konuda kendisine yardımcı oluyoruz. Bilica ve Guiza önümüzeki sezon Fenerbahçe'de olmayacak"

BARONİ VE ANDRE SANTOS FENERBAHÇE'DE FUTBOLU BIRAKMAK İSTİYOR

"Cristian Baroni ve Santos ile bire bir görüştüm. İkisi de Türkiye'den ve Fenerbahçe'den çok memnunlar. Hatta futbolu Fenerbahçe'de bırakmak istiyorlar. Tabiki bunlar da bize mutluluk veriyor. Her ikisinin de gitme isteği hiç yok"

YOBO'NUN KALMASINI BİZ DE EN AZ ONUN KADAR İSTİYORUZ

"Biz de Yobo'nun kalmasını Yobo kadar istiyoruz. Transferde belirlediğimiz bir strateji var. Yobo'nun transferinde de belirlediğimiz koşullar çercevesinde bir-iki haftaya kadar kalması yönünde sonuçlanacağını düşünüyorum."

BEKLENTİ BÜYÜK, İŞİMİZ DAHA ZOR

Bu sezon sadece futbolda değil, diğer sportif dallarda da başarı göstererek 5'te 5 yapılmasının önümüzdeki sezon kendileri için baskı oluşturup oluşturmadığının sorulması üzerine Mosturoğlu, esprili bir cevap vererek, "Önümüzdeki sezon 5'te 6 yapmayı planlıyoruz. Her sene her dalda amacımız şampiyon olmak. Her zaman derece yapmaya uğraşıyoruz. Her branşta transferleri önemsiyoruz. Rakiplerimiz de 5'te 5 yapmamamız için daha fazla uğraşacaklar" dedi.