BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan AK Parti'ye tecrit planı!

İstihbarat raporlarına göre, etkili operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü, AK Parti'lilerin, öğretmenlerin, eğitim kurumlarının, polislerin ve ailelerin, basın ve bölgeye yatırımların hedef alınmasını istiyor.

Abone ol

Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu teröre karşı sağlanan başarı, PKK'yı köşeye sıkıştırdı. İstihbarat raporları, terör örgütünün, yandaşlarına gönderdiği talimatlarla vahşi ve korkunç yüzünü de tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, istihbarat raporlarına yansıyan kan donduran talimatlarda ilk olarak AK Parti'ye tecrit uygulaması yer alıyor. İktidar partisinin teşkilatlarının çalışanları ve ailelerine alışveriş bile yaptırılmaması isteniyor.

KCK'DAN OKULLARI YAKIN TALİMATI

KCK, bölge halkına verdiği talimatlarında, anaokulu, ilköğretim ve liselerin yakılmasını, eğitim sisteminin felç edilmesini, öğretmenlere şiddet uygulanmasını, okullara ve öğretmenlerin arabalarına zarar verilmesini istiyor.

Talimatların arasında asker, polis çocuklarını taşıyan servislerin yakılması yer alıyor. Talimatlarda, alışverişe ve gezmeye çıkan polis ve ailelerine saldırılması isteniyor.

HEDEFİNDE POLİS VAR

Örgüt bu emirle yapılan operasyonların öncüsü durumundaki polisi zor duruma düşürmeyi ve kendisi ile mücadele edemez hale getirmeyi planlıyor. Örgüt, bölge halkını da "Türkçe konuşmaya zorlayan öğretmene, doktora misliyle karşılık vermelidir. Devlete vergi verilmemeli, elektrik faturası memurun gözü önünde yırtılmalıdır" gibi tehditlerle yıldırmaya çalışıyor.

Terör örgütü politikası dışında bölgede faaliyet gösteren Kürt dernek ve vakıfları sömürgeci devletin ajanı ilan ediliyor ve şiddet emri veriliyor.

KCK, gençlere askere gitmemelerini ve gitmiş olanların da silahlarını asker arkadaşlarına ya da komutanlarına doğrultarak intihar komandosu şeklinde eylemler yaparak kendilerini feda etmelerini emrediyor.

GERÇEKLERİ YAZAN MEDYADAN DA RAHATSIZLAR

KCK'nın gerçekleri yazan ve bölge halkını bilgilendiren basından rahatsız olduğu da talimat metinlerinde ortaya çıktı. Örgüt, verdiği sözde emirde bölge halkının gerçekleri öğrenmesini istemiyor. Gazetelerin bölgede satılmasına engel olunmasını, satanlara ceza verilmesini istiyor.

YATIRIMLAR DURDURULSUN

KCK bölgede baraj yapılmasının, fabrika açılmasının da önüne geçilmesini istiyor. Bölgenin gelişmesini istemeyen KCK, ekonomik faaliyetlerin karşısında duruyor. PKK'nın önemli para kaynaklarından kaçakçılığın bitmemesi için ekonomik kalkınma ve refah istemeyen KCK, bunu da sözde sömürüye engel olma kisvesi adı altında bölge halkına dayatıyor.