BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

K.Çekmece konuklarını boğazda ağırladı

Küçükçekmece Belediyesi, 5.Uluslararası Göl Festivaline katılan gruplar tekneyle boğaz turu yaptılar.

Abone ol

Kabataş'tan kalkan teknede Belçika, Portekiz, Arnavutluk, Tayvan, Gürcistan, İngiltere, ABD ve Türkiye ekipleri hazır bulundu.

Türkiye'ye ilk defa gelen yabancı gruplar boğaz gezisinde oldukça mutlu göründüler. Gezide bulunan fasıl grubu ise çaldığı müziklerle konuklarını coşkuyla eğlendirdi. İki saat boğaz gezisinde katılan barış elçileri İstanbul ve boğaza hayran kaldıklarını söylediler

GÖL FESTİVALİ KONUKLARI KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDE…

Festival için ilçeye gelen 8 ülke temsilcileri 12 Temmuz Pazartesi günü Küçükçekmece Belediyesi’nde Başkan Aziz Yeniay ve Başkan yardımcıları ile bir araya geldi. Başkan Yeniay geleneksel hale gelen göl festivalinin pek çok güzel şeye vesile olduğunu belirterek; “Festivalin ruhunda olduğu gibi özellikle kültürlerin kaynaşmasını ve buluşmasını sağlayacak bu organizasyonu önemsiyoruz. Dillerin, dinlerin ve ırkların önemli olmadığını; aslolanın insani değerler olduğunu bu festivaller ortaya koyuyor. Dileğimiz, savaşsız, barış içinde kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünyanın oluşmasına katkı sağlayabilmek. Bunlara katkısı olan siz konuklarımıza teşekkür ediyoruz. İlçede sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Göl Festivaline katılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden ülke temsilcilerine geleneksel Türk süsleme sanatına uygun şekilde hazırlanmış, el yapımı çiniler Başkan Yeniay tarafından konuklara armağan edildi. Başkan Yeniay’la fotoğraf çektiren konuklar da ülkelerine özgü hediyeleri takdim ettiler.

Küçükçekmece Belediyesinin çalışanlarına tek tek çiçek dağıtan konuklar onlarca hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğleden sonra Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi ve Bilgi Evi öğrencilerini ziyaret eden misafirler duydukları memnuniyeti ifade ettiler.