BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Muş Milletvekilinden Anayasaya tepki

AK Parti Muş Milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ile Seracettin Karayağız Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerini aştığını ve anayasada olan yetkilerinin dışına çıktığını savundu.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararı eleştiren AK Parti Muş Milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ile Seracettin Karayağız Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerini aştığını ve anayasada olan yetkilerinin dışına çıktığını savundu.


Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a gelen AK Parti Muş Milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ile Seracettin Karayağız, Anayasa Mahkemesi tarafından, Anayasa değişikliği paketinin bazı maddelerinin iptal edilmesini ilişkin açıklamalarda bulundu.
Anayasa’nın meclisin almış olduğu kararları sadece şekil yönü ile inceleyebileceğini belirten Milletvekili Seracettin Karayağız, "Anayasa mahkemesi inceleme sırasında esasa girmiş madde madde fıkra fıkra inceleme yapmıştır. Yaptığı bu incelemeyi de hukuk devletine aykırı olduğu gerekçesi ile yapmış gerekçe olarak ta bunu göstermiştir." diye konuştu. Anayasa mahkemesi tarafından verilen karara rağmen paketteki değişikliklerin önemli maddeler içerdiğini ifade eden Karayağız, referandum sonrası Milletin temsilcilerinin ülke yönetiminde etkin bir şekilde rol oynacağını kaydetti. Referandumda herhangi bir sıkıntı çıkmaması içinAK Parti olarak herkesimden destek beklediklerini kaydeden AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karağız, bundan sonra söz söyleme sırasının vatandaşta olduğunu kaydetti.
Anayasa mahkemesinin müracaat edilmesi halinde yetkisinin olduğunu söyleyen Medeni Yılmaz ise, bu yetkinin sınırlandırılmış bir yetki olduğuna dikkat çekerek tepkisini dile getirdi. Yılmaz, "Anayasa Mahkemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan kararları ancak şekil şartı ile denetleyebilir. Anayasa Mahkemesinin esasa girme yetkisi yoktur. Maalesef Anayasa Mahkemesi Anayasa’da yazılı olan yetkilerini aşarak ve Anayasa’yı çiğneyerek bir eylemde bulunmuştur. Sonuçları bakımından az veya çok bir değişiklik yapıldı. Maalesef Anayasa Mahkemesi bu tavırlarını bir yol bir gelenek haleni getirdi. Anayasa daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve Başörtüsü meselesinde de aynı tavrını göstermişti. Anayasa mahkemesinin kararları kesin olduğu için bizlere sadece bu kararları eleştirmek düşüyor. Bu kararlara uymak ise hepimizin görevidir. Bizde bu görevimizi yerine getireceğiz." şeklinde konuştu. Şuanda ortada bir gerçeğin var olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Yılmaz, 12 Eylül 2010 tarihinde sözün millette olacağını ve kararı milletin vereceğini sözlerine ekledi.