BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.420,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kazan'da Muhsin Yazıcıoğlu anısına park

30 bin metrekarelik alana kurulan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hizmete açıldı.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazan'ın Ovaçayı kıyısında yaklaşık 30 bin metrekarelik alana kurulan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hizmete açıldı. 

Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Yaşar Topçu, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Mehter Takımı marşlar seslendirdi. Başkan Gökçek, yaptığı konuşmada Muhsin Yazıcıoğlu'nun çok samimi arkadaşı olduğunu ve onu çok sevdiğini ifade ederek,
"Milli mesele olduğu zaman particilik yapmaz, her tülü fedakarlığı yapar, en önde koşardı. Hayatım boyunca onun ağzından yalan bir söz işitmedim.

Aynı siyasi partide bulunmasak bile dünya görüşlerimiz aynıydı. Onun memleketimize yaptıklarının karşılığı değil, ama onu unutmamak bizim için bir görevdir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak vefa borcumuzu göstermek için bir caddeye adını verdik. Mamak'ta onun adına yeni bir park yapıyoruz. Bugün de buraya adını verdik" dedi. 

Kazan'da kısa zamanda yaşanan gelişmenin ilçenin çehresini değiştirdiğini belirten Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Kazan'da yaşanan gelişme, büyükşehir ile ilçe belediye işbirliğinin en güzel örneğidir. Ankara'da ne varsa, Çankaya'da ne varsa burada da var. İlçe belediye hizmetleri açısından ise Çankaya'da ne yoksa Kazan'da tam tersine her şey var. Çünkü burada gerçekten çok çalışkan, gayretli Lokman kardeşim belediye başkanlığı yapıyor. Burada yapılan parkların çoğu diğer ilçelerde yapılmıyor. Altyapı hizmetleri bitti. Sanayi gelişiyor. İşsizliğin en az olduğu ilçelerden biri Kazan oldu." 

Havaalanı ve Eskişehir yolundaki modern aydınlatma sistemlerinin Kazan'ı da süslediğine dikkat çeken Başkan Gökçek, Kurtboğazı Barajı rekreasyon alanının da yeniden onarılmaya başlandığını ve bu yılın sonuna doğru çok daha güzelleşeceğini müjdeledi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını verdikleri parkı yaklaşık 30 metrekarelik bir alanda kurduklarını ifade eden Gökçek, "20 bin metrekaresini yeşil alan olarak düzenledik. 2 bin ağaç, 14 bin çalı grubu diktik.

Parkta banklar, gazebolar, pergoleler, koşu yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları yaptık. Rahmetlinin gülü çok sevdiğini bildiğimiz için parkı 16 bin 400 gül fidesi ile donattık" dedi. 

Konuşmaların ardından üzerinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraf ve şiirinin yer aldığı anıtın da bulunduğu parkın açılış kurdelesi kesildi. Ankara Caddesi Ovaçayı kıyısı boyunca uzanan parkta güllerin içindeki yürüyüş ve koşu yolunu kullanan vatandaşlar, parkın uç noktasında kurulan spor alanındaki kondisyon aletlerinden de yararlanabilecek.

Çocuklar için yapılmış 2 oyun bahçesi ve 3 giriş kapısı bulunan park, banklar, kamelyalar ve piknik masalarının yanı sıra modern aydınlatma direkleriyle de donatıldı.