BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Buzlar eridikçe değerleniyor

Grönland’da buzların erimesi, Grönland yönetiminin işine yaradı. Eriyen buzlardan edilen içme suyunu, Dubai’ye pazarlamaya başlayan Grönland yönetimi, şişe başına 300 kron, (46 Euro) kazanıyor.

Abone ol

Eriyen buzlar, özel imal edilmiş ve kapağı bile camdan olan şişelere tek tek elde dolduruluyor ve zenginlerin kullanımı için Dubai’ye gönderiliyor. Dubai’den ilk etapta 30 bin şişe sipariş verildiğini belirten Fransız  Julien Caquineau „3 yıldır Grönland’da ikamet ediyordum.

Aklıma, eriyen buzların sularını değerlendirmek geldi. Çünkü eriyen buzlardan elde edilen suda dünyanın hiç bir yerinde bulunmayan bir tad var. Naalakkersuisut’tan aldığım lisansla suları tahlil ettirip satışı için şişelemeye başladım. Zengin arap ülkelerinden Grönland suyuna büyük ilgi var. Petrol şeyhleri, şişelediğimiz suların kulanım hakkını 1 yıllığına satın aldılar. Ayrıca ABD, Japonya ve Singapor’dan da büyük ilgi var.

Taelepleri cevaplamakta güçlük çekiyoruz“dedi. Grönland’da Avaanna’da Ticareti geliştirme dairesi Direktörü Per Rosing Petersen, eriyen buzlardan elde edilen suların satışı ile Grönlanda’da çok büyük gelir elde edileceğini belirterek „su satışı çok sayıda zengini, Grönland’da   çekecektir.

Buzlardan elde edilen suyun kalitesi dünryanın hiç bir yerinde yok. Şu satışı Grönland’ın geleceği için çok önemli“ dedi.