BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,75
ALTIN 2.399,68
HABER /  EKONOMİ

Kayseriden yeni kola!

Kayseri'de kurulu Meysu, ”Cincinnati” markasıyla kola üretimine başladı

Abone ol

Gülsan-Meysu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Güldüoğlu, yaptığı açıklamada, Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarında ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi ve HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgeli olarak çeşitli meyve suları üretimi yaptıklarını hatırlattı.

Fabrikalarında hijyenik koşullarda ve ileri üretim teknikleriyle ürettikleri ürünlerini müşterilerine sunmaya çalıştıklarını ifade eden Güldüoğlu, fabrikalarında daha önce vişne, kayısı, elma, üzüm, şeftali, portakal nektarı ile kimyasal madde ve şeker içermeyen üzüm, elma ve portakal suyu ürettiklerini belirtti. Ürün çeşidi ve kaliteyi artırmak için sürdürdükleri çalışmalar kapsamında ”cincinnati” markalı kola üretimini gerçekleştirdiklerini bildiren Güldüoğlu, ”Müşterilerimizden gelen yoğun talep doğrultusunda kola üretimine başladık. ”Cincinnati” markalı teneke kutulu kolalarımızı piyasaya sürdük” dedi.

ALKOLSÜZ GAZLI İÇECEK ÜRETECEĞİZ

Güldüoğlu, ileriki günlerde teneke kutularda alkolsüz gazlı içecek üreteceklerini de kaydederek, “Önümüzdeki günlerde alkol içermeyen meyveli gazlı içecekler üreteceğiz. Elmalı, vişneli ve portakallı olarak üreteceğimiz gazlı içecekleri 330 cc'lik teneke kutularda piyasaya süreceğiz” diye konuştu.

Ürettikleri yüzde 100 saf nar suyunu ABD'ye ihraç ettiklerini de sözlerine ekleyen Güldüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ürettiğimiz nar suyunun yüzde 90'ını ABD'ye ihraç ediyoruz. Bu yıl domates suyu üretimine de başladık. 1 litrelik tetra pak ambalajlarda pazarladığımız domates suyu Avrupa ülkelerinde çok tüketilen bir ürün. Bölgemizde domates ekimi yapan çiftçilerimizin ürünlerini de alacağız.”