BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.480,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri saldırısı faili Ferhat Tekiner MİT operasyonuyla yakalanıp Türkiye'ye getirildi

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

KAYSERİ'de 2016'da çarşı iznine çıkan askerlere saldırının faillerinden PKK'lı Ferhat Tekiner, MİT'in operasyonuyla Irak'tan Türkiye'ye getirildi.

Abone ol

Kayseri'de, 2016 yılında Erciyes Üniversitesi yakınlarında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 15 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Irak'ın kuzeyinde yakalandı

Terör örgütü PKK'nın 2016'da Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne düzenlediği bombalı saldırının faillerinden "Fırat/Botan" kod isimli Tekiner, MİT'in emniyetle iş birliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla Irak'ın kuzeyinde yakalandı.

Hakkında yakalama kararı olan Ferhat Tekiner, Türkiye'ye getirildi. 

15 asker şehit olmuş 54 asker de yaralanmıştı

Tekiner'in, Kayseri'de, Aralık 2016'da çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne patlayıcı yüklü araçla düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı terör saldırısının faili "Kendal/Deniz" kod isimli Kenan Çiçek'e çaldığı aracı teslim eden terörist olduğu belirlenmişti.

3 sanık için iddianame

Ana davadan dosyaları ayrılan firari sanıklar Ferhat Tekiner, İshak Özçaktu ve Sait Karabulut hakkında yeniden iddianame hazırlanmıştı. İddianamede Ferhat Tekiner ve diğer iki sanığın 'devletin birliğini bozma ve azaltma', 15 kez 'tasarlayarak bomba ile kasten adam öldürme', 54 kez 'kasten adam öldürmeye teşebbüs', 'tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma' ve  'örgüt üyeliği' suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Ayrıca 90 sayfalık iddianamenin detayları da ortaya çıktı. Saldırıda kullanılan aracın güvenlik güçlerine yakalanmadan kente getirilmesi için hazırlık yapıldığı, Kenan Çiçek'in, yakalanan terörist Ferhat Tekiner ile Adana'da buluştuğu, bir kişiden aldıkları patlayıcıyı Gökbuket köyü karşısındaki ormanlık alana gömdükleri belirtildi. Daha sonra ikilinin Lice kırsalında görüştükleri saldırının bir numaralı faili İshak Özçaktu'dan aldıkları talimatla canlı bomba Kasım Yıldırımçakar ile Adana'da bir araya geldikleri bilgisine yer verildi. İddianamede, Tekiner ile Çiçek’in Diyarbakır'dan Adana'ya geldiği, Çiçek’in bir kafenin ilerisindeki boş bir alana aracı park ettiği, aldığı talimatla aracın kaput kısmını açarak araç arızalıymış gibi bir görüntü verdiği, o civarda bulunan canlı bomba Kasım Yıldırımçakar’ın, Çiçek'in yanına gittiği, şifreli olarak 'Vişne suyu içer misin?' diye sorduğu, Çiçek de 'Vişne suyu sevmem şeftali suyu severim' diyerek buluşma şifresini verdiği bilgilerine yer verildi.

Öte yandan davanın ilk duruşması Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 19 Temmuz 2019'da görülürken, terörist İshak Özçaktu 7 Kasım 2019’da Diyarbakır’da etkisiz hale getirilmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Şanlıurfa'da müezzin camiyi temizlerken halının altında buldu okuyanlar duygulandı
Foto Galeri Şanlıurfa'da müezzin camiyi temizlerken halının altında buldu okuyanlar duygulandı Galeriye Gözat