BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Kayıp askerlerin ailesi perişan

Kayıpların ailelerinde buruk ve endişeli bekleyiş. Yürekler yine acıyla yanıyor.

Abone ol

PKK’ya yakın internet siteleri de kayıp askerlerin listesini açıklayınca yakınlarının yürekleri daraldı. 8 erin ailesi şimdi endişeli bir bekleyiş içinde. Oğullarının sağ salim bulunmasını istiyorlar...

Anne: İçime doğuyor Fatih şehit olacak

PKK’nın hain saldırısında kaybolan erlerden Fatih Atakul’un Denizlili ailesi perişan oldu. Yakınları, anne Atakul’un, daha kayıp listesi açıklanmadan önce “İçime doğuyor, oğlum şehit olacak” diye gözyaşı döktüğünü, fenalaşıp hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Rehin alındığını Roj TV’den öğrendim

İrtibatın kesildiği 8 askerden, er İlhami Demir’in Ağrı’daki evinde buruk sevinç yaşanıyor. Baba Rabih Demir, saldırının ardından Patnos’a giderek oğlunun sağlık durumunu öğrenmek istemiş, ancak yetkililer bilgi vermemiş. Baba Demir, “Roj TV’yi izleyenler bize haber verdi. İlhami’nin teröristlerin elinde olduğu iddia edilmiş. Sağlık durumu da iyiymiş. Akrabalarımız köye geldi. Herkes merak içinde. Biz de o saldırıdan sağ kurtulduğuna sevinemedik” dedi.

Er Beyaz şehit değil, kayıp

Önceki gün şehit listesinde yayınlanan Er İrfan Beyaz’ın ise kayıplar arasında olduğu açıklandı. Dün akşamüstü aldıkları telefonla buruk bir sevinç yaşayan Beyaz Ailesi, bu kez de endişeli bir bekleyiş içine girdi. Endişeli baba Halil Beyaz, yetkililerin oğlunun şehit ya da yaralanan askerler içinde bulunmadığını söylediğini anlattı: “Saat 17.00 sıralarında oğlumun durumunu araştırmak üzere Gaziantep Merkez Komutanlığı’na gittim. Orada ’Oğlunuz rehin olabilir, panik yapmayın’ dediler.”

Ölü ya da sağ, yavrumu istiyorum

8 erden Mehmet Şenkal’ın kaybolduğu haberi Niğde’nin Bor ilçesine ateş gibi düştü. Oğlunun terhisine 3 ay kaldığını anlatan baba Ali Şenkal, 1 saniye bile olsa sesini duymak istediğini söyleyerek, “Oğlumu, yetkililerden ölü ya da sağ olarak istiyorum. Oğlumu versinler bana” diye sinir krizi geçirdi. Tansiyon hastası olan anne Şenkal ise 24 saat doktor kontrolünde tutuluyor.

Evimin direği oydu, bulun oğlumu

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde 12 askerin şehit edildiği pusu sırasında kaybolan 8 askerden biri olan Ramazan Yüce’nin Mersin’de yaşayan annesi Fatma Yüce kürtçe ağıtlar yakarak oğlunun bulunmasını istedi.
Tersihisine 1 ay kalan Yüce’nin babasını kaybettiği için tarım işçisi olarak çalışıp ailesini geçindirdiği öğrenildi.

Acılı anne Yüce, “Benim varım yoğum, evimin direği oydu. Ben onu babasız büyüttüm, üzerine titredim. Yetkililerden tek istediğim oğlumun bulunması'' dedi. Oğluyla en son bayramda telefonla görüştüğünü anlatan anne Yüce, göz yaşları içinde yine Kürtçe sürdürdüğü konuşmasında “Barış istiyorum. Yeter artık akan kan dursun'' diye tepki gösterdi.

İki aile DTP'ye başvurdu

Hakkari’de meydana gelen saldırının ardından haber alınamayan ve PKK’nın ellerinde olduğunu açıkladığı askerlerden Mehmet Şenkul (Niğde) ve İrfan Beyaz’ın (Gaziantep) aileleri DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a başvurdu. Aileler, 1996 yılında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Ortaklar Karakolu baskını sırasında kaçırılan 8 askerin serbest bırakılması için oluşturulan heyette İnsan Hakları Derneği Başkanı olarak yer alan Birdal’dan çocuklarının serbest bırakılması için girişimlerde bulunmalarını istedi