BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  SPOR

LİGİN YENİ KRALI SİVAS

Sivassopr tarihinin en parlak günlerini yaşıyor. Ligin tepesine oturdular..

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de zirve el değiştirdi. Yeni sezona çok iyi başlayan ve aldığı sonuçlarla dikkat çeken Sivasspor, 9. hafta sonunda ligin yeni lideri oldu. Kırmızı-beyazlılar 9. haftanın son maçında Vestel Manisaspor'u 1-o yendi ve tarihinde ilk kez Süper Lig'de liderliğe yükseldi. Maça damgasını vuran terörü protesto oldu.

Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmaya hızlı başlayan evsahibi ekip ilk dakikalardan itibaren rakibine üstünlüğünü hissetirdi. Sivasspor, ilk yarıyı da 13. dakikada Musa' nın attığı golle 1-0 önde kapadı.

İkinci yarıda konuk Vestel Manisaspor topu daha çok kontrol etmesine rağmen daha etkili ataklar geliştiren takım ise Sivasspor oldu. Kırmızı-beyazlılar Muhammed, Musa ve Mehmet Yıldız'la yakaladığı kontrataklardan yararlanamadı.

on
Son dakikalarda beraberlik golü için rakip kalede baskı kuran Manisa temsilcisi, özellikle Selçuk'un etkili şutlarından gol çıkaramadı ve karşılaşma Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu sonuçla sahasında oynadığı 5. maçı da kazanan Sivasspor puanını 22 yükselterek, Galatasaray'ın 1 puan önünde 9. hafta sonunda ligin zirvesine kuruldu.

SİVAS'TA BÜYÜK COŞKU

Hakkari'deki terör saldırısının ve diğer terör olaylarının kınandığı maçta tribünleri dolduran Sivassporlu taraftarlar, ellerindeki Türk Bayrakları ile hem terörü kınadı, hem de takımlarına destek verdi.

Gol sonrası Sivassporlu futbolcuların tribünlere ''Asker'' selamı vermesi büyük alkış aldı. Maçın bitiş düdüğünün ardından futbolcular ve teknik heyet, tribünleri selamladı.



Ellerindeki Türk bayrakları ile liderliği kutlayan Sivassporlu futbolcular, 10. Yıl Marşı ve ''Türkiyem'' adlı türkü eşliğinde büyük sevinç yaşadı. Teknik direktör Bülent Uygun, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz ve yöneticiler de liderliğe yükselmenin sevincini yaşadı.

Bazı taraftarlar tribünleri terk etmeyerek statta sevince ortak oldu. Turkcell Süper Lig'de ilk kez liderliğe yükselen Sivaspor'da zirve coşkusu kentin sokaklarına da taştı. Taraftarlar, toplu bir şekilde kent meydanına yürüdü.

Stadyumdaki sevinç gösterileri sırasında ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' tezahüratları da dikkat çekti.

LİGDE SON DURUM ŞÖYLE;