BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  DÜNYA

Kato dağında ’Barış’ festivali

Bir zamanlar çatışmalarla gündeme gelen Kato Dağı Çelecenk Yaylası’nda düzenlenen “Barış ve Kültür Festivali” renkli görüntülere neden oldu....

Abone ol

Bir zamanlar çatışmalarla gündeme gelen Kato Dağı Çelecenk Yaylası’nda düzenlenen “Barış ve Kültür Festivali” renkli görüntülere neden oldu.
Hakkari ile Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi arasında bulunan ve sürekli çatışmalarla gündeme gelen Kato Dağı Çelecenk Yaylası’nda Cilo Doğa Derneği tarafından düzenlenen “Barış ve Kültür Festivali”, havai fişek gösterileri ile başladı. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen festivale BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkan Vekili Bülent Armut, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Meya-Der, il ve ilçelerdeki BDP yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Akşam saatlerinde havai fişek gösterisi ile başlayan festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılanlar bir yandan Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekip doyasıya eğlenirken, bir yandan da gece yaylada mangal yakıp piknik yaptı.
BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozan, buraya barış güvercini uçurmak için geldiklerini ifade ederek, “Buradan verilecek barış mesajları Türkiye’de, Ortadoğu’da ve Ankara’da da duyurulmuş olsun. Kürt halkı kültürü, özgürlüğü, dili için silaha sarılmış ise, Kürt halkının evlatları bu dağlarda kanını akıtmışsa, silaha sevdalı olduğu için değil, bizlere başka seçenek bırakılmadığı içindir” dedi.
Yazar Ragıp Zarakol ve Hakkarili tarihçi İhsan Çölemerik’in verdikleri ‘Ortadoğu ve Barış’ konulu panelle süren festival, sabaha kadar çeşitli etkinliklerle devam etti.
(İHA)