BIST 10.707
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,07
HABER /  DÜNYA

Damat kız evine mehter takımıyla gitti

Aksaray’da bir damat, gelin almak için kız evine mehter takımıyla gitti. <br/>Aksaray’da diğerlerinden farklı bir düğün merasimi yaşandı. Ak...

Abone ol

Aksaray’da bir damat, gelin almak için kız evine mehter takımıyla gitti.
Aksaray’da diğerlerinden farklı bir düğün merasimi yaşandı. Aksaraylı iş adamı Duran Sevindi’nin oğlu Derviş Sevindi, gelini almak için gittiği kız evine mehter takımını da getirdi. İş adamı Sevindi’nin Nakkaş Mahallesi’ndeki evinde, davetlilere yemek ikram edildi. Yemeğin ardından mehter takımının eşliğinde merkeze bağlı Sapmaz köyüne gidilerek gelin alma töreni yapıldı. Baba evinden mehteran eşliğinde alınan gelin, damatla birlikte gelin arabasına bindi. Köyden ayrılan genç çift, bir süre sonra düğünün yapılacağı salona ulaştı.
Mehterin, öz kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan baba Duran Sevindi, "Bundan dolayı oğlumun düğününü mehter takımı ile yapmak istedim. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımızın da büyük bir beğeniyle izlediği mehter gösterileri ve süslenen düğünümüz güzel anılarda yer alacak" dedi.
Damat Derviş Sevindi ise, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, "Bugün bu mutlu günüme, ecdadımızın oluşturduğu bu mehteran takımı ile girmek istedim. Zamanımızın düğünleri artık kendi niteliğini kaybetmiş bir eğlence haline gelmiştir. Artık düğünlerimiz önceden Kur’an-ı Kerimlerle, ilahilerle yapılmaktaydı. Ecdadımız daha önce bunu mehteran takımıyla yapmıştır. Şimdi çalgı cengi günümüzün adetlerini bozmaktadır. Bu yüzden biz yeniden eski günleri yaşamak istedik" ifadelerini kullandı.
Yapılan düğün merasimiyle genç çift dünya evine girdi.
(İHA)