BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tunus'ta muhalefetten protesto gösterileri

Tunus'ta muhalefeti destekleyen binlerce gösterici, ılımlı İslamcı en Nahda önderliğindeki hükümetin istifası talebiyle başkentte yürüdü.

Abone ol

Tunus'ta muhalefeti destekleyen binlerce gösterici başkent Tunus'ta, İslamcıların önderliğindeki hükümetin istifası talebiyle yürüdü.

Protestocular dün parlamento binasından kabinenin bulunduğu Kasbah Meydanı'na kadar uzanan 3 kilometrelik bir insan zinciri oluşturdu.

Tunus'ta muhalefet son bir haftadır protesto gösterileri düzenliyor.

Muhalefet ile ılımlı İslamcı En Nahda partisinin önderliğindeki koalisyon hükümeti arasında yürütülen görüşmelerden henüz sonuç alınamadı.

Göstericiler "Hükümet İstifa!" ve başbakana istinaden "Ali El Urayyid, Tunus halkı gururunu incitmeyecektir!" sloganları attı.

Suçlamalar

Protestoyu düzenleyen Ulusal Kurtuluş Cephesi NSF, hükümeti, radikal İslamcıları dizginlememek ve ekonomiyi iyileştirme yönünde adım atmamakla suçluyor.

Suçlamaları reddeden Urayyid kabinesi, cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini öngören yol haritasını kabul etmesi için muhalefete baskı yapıyor.

En Nahda Partisi, eski cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin Ocak 2011'de devrilmesi ardından göreve gelmişti.

Sol eğilimli Halk Hareketi Partisi'nden milletvekili bu yana En Nahda partisine karşı çok sayıda protesto gösterisi yapıldı.

Muhalefet liderlerinden Şükrü Belayid'in öldürülmesi üzerine, İslamcıların önderliğindeki ilk hükümet Şubat ayında devrilmişti.

Yetkililer her iki cinayetten Selefileri sorumlu tutuyor.