BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Taksim karıştı

Taksim Meydanı’nda barış zinciri oluşturmak isteyen grubu polis engelledi. Kalkanlarıyla grubu püskürten polis ile eylemciler arasında zaman...

Abone ol

Taksim Meydanı’nda barış zinciri oluşturmak isteyen grubu polis engelledi. Kalkanlarıyla grubu püskürten polis ile eylemciler arasında zaman tartışma yaşandı.
Sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine Dünya Barış Günü’nde Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup gösterici, barış zinciri oluşturmak istedi. İnsan zinciri oluşturan göstericileri polis engelledi. Kalkanlarla ilerleyerek grubu püskürten polis, Taksim ve çevresini boşalttı. Polisin kallkanlı müdahalesi sırasında zaman zaman gerginlikler de yaşandı. Bazı kadın eylemciler polise bağırarak tepki gösterirken, arada kalan gazeteciler de polisle tartıştı. Polisin müdahalesi ile İstiklal Caddesi ve ara sokaklarına doğru dağılan eylemciler, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları attı. Grubun, Taksim’in ara sokaklarında dağıldığı görülürken, polisin İstiklal Caddesi ve çevresindeki nöbeti sürüyor.