BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'ün hedefinde yüzde 100 var

Mustafa Sarıgül'ün hedefi yüzde 100'ün yüzünü güldürmek ve tüm partilerin gönlünü almak...

Abone ol

İNTERNET HABER - Son günlerde adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sık sık anılan isimlerden olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dobra açıklamalar yaptı. Sarıgül'ün hedefi yüzde 100'ün yüzünü güldürmek ve tüm partilerin gönlünü almak...
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün asıl gönlündeki ise Başbakanlık koltuğu... 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı konusunda "Anketler yaptırıyoruz. Halkımızın büyük teveccühü var. Elbette halkımız bizi nerede isterse orada olmayı arzu ederiz" dedi.
  
 
1.20130901163040.jpg 

Gönlünden geçen Ankara'ya yakın olmak

Mustafa Sarıgül, kendisine yöneltilen siyasi sorulara da içtenlikle yanıt verdi. Sarıgül, "Gönlümden geçen Ankara'ya yakın olmak. Ancak bireysel olarak bir yere gelmek önemli değil. Önemli olan şehir olarak toplum olarak bir yere gelebilmek. Ben, bu uğurda çaba sarfediyorum. Yüzde 100'ü kucaklamak, yüzde 100'ün yüzünü güldürmek istiyorum. Anketlerde yüzde 90'ı bizden memnun. Yüzde 5'i kararsız, yüzde 5'i de memnuniyetsiz. Bizler, bu yüzde 10'u da memnun etmek, ikna etmek istiyoruz. Ben, bir yerlere geleceksem tüm partilileri ikna etmeliyim. Ben, "ötekisi" olmayan bir düşüncedeyim. Camilerimize, cemevlerimize destek verdim. Sinegok ve Kiliseleri de asla gözardı etmedim. İbadet, inanç merkezlerine insani olarak destek veriyorum. Kültür mozaiğimizi muhteşem bir hale getirmeliyiz. Yoğun bir tempo içerisinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın düğünlerine, cenazelerine, şenliklerine katılıyoruz. Eğer siyasi heyecanınız yoksa bunları yapamazsınız. Bunun yanında lider, kadro ve proje çok önemlidir. Bizim kadrolarımız yandan çalışmaz, candan yani severek çalışır" yorumu yaptı. 
 
2.20130901163055.jpg 

"Savaşa hayır"

Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili de fikrini beyan eden Mustafa Sarıgül, "AKP, ulaşım noktasında çok iyi çalışmalar yaptı. Sayın Davutoğlu, tüm komşularımız ile iyi geçineceğimizi söylemişti. Ama komşularımız ile hep sorunluyuz. Bunun bir an önce düzelmesi gerekli. komşularımız ile iyi ilişkiler içerisinde olalım ki vatanımız da huzurlu olsun. Savaşa kesinlikle sıcak bakmıyoruz. Türkiye savaşa görmemelidir. Çünkü o yabancı ülkeler savaş sonrası çekip gidecek ve Türkiye komşularıyla yine baş başa kalacak. Dış Politika ne yazık ki umut veren bir politika olmadı. Türkiye'mizi yönetenlerin ilk ideali içeride özgürlük ve demokrasi, dışarıda barış olmalı" şeklinde görüş bildirdi. 
 
3.20130901163108.jpg 

CHP'ye katılacak mı?

Sarıgül, CHP'ye katılımı ile ilgili soruları cevapsız bırakmayı tercih ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, "Bazı köşe yazarlarının Sarıgül konusunu gündeme getirmelerinin çok iyi niyetli olmadığını düşünüyorum" şeklindeki konuşması hakkında "Şahıslara, kişilere, söyleyenlere, söyletenlere sevgiyle bakıyorum. Burada kabahat benim. Demek ki aleyhimde konuşanları ikna edememişim" dedi.

Özhaseki'ye övgü

Türkiye Değişim Hareketi Kayseri Temsilcisi Tayfun Kebapçı ve beraberindeki heyeti İstanbul'da kabul eden Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gerek siyasi gerekse belediyecilik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  
 
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, "Kayseri, iş, siyaset, gelenek-görenek, ekonomi olarak ülkemizin çok önemli şehirlerinden birisi. Kayseri'nin çok önemli bir belediye başkanı var. Sayın Mehmet Özhaseki, görevini büyük bir başarıyla götürüyor. Kayseri halkı, Özhaseki başkanın karnesini sandıkta veriyor. Kendisi ile zaman zaman görüşüp fikir alış verişi yaptığımız hususlar var. Kayseri'nin ve Büyükşehir Belediyesi'nin örnek aldığımız çalışmaları var" dedi.