BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.409,16
HABER /  GÜNCEL

Katil babanın itirafları

Katil baba, kızının ve oğlunun yalvarmalarına rağmen cinayeti nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.

Abone ol

Akşam Gazetesi'nden İhsan Bozkan'ın haberine göre,

Feryatları da fayda etmedi

Kaçırılıp, tecavüz edilen kızını öldüren baba, 'Teli boğazına geçirince, Nuran da, oğlum da 'yapma baba' diye yalvardılar ama onları dinlemedim' dedi

Aile meclisinin kararıyla tecavüze uğrayan 14 yaşındaki kızını telle boğarak öldüren baba, tüyler ürperten itiraflarda bulundu. Cellat baba, kızının ve oğlunun yalvarmalarına rağmen cinayeti gerçekleştirdiğini anlattı.
14 yaşındaki kızı Nuran H.'yi töreye kurban eden baba Mehmet Hanefi H. 'Kızımın kaçırılmasının ardından tecavüze uğradığını öğrendim. Doktor raporuyla da bu ispatlanınca namusumuz kirlendiği için onu öldürmeye karar verdim' dedi. Suçu tamamen üstüne alan Mehmet H. artık kızını istemediğini söylemesine rağmen polisin Nuran'ı kendisine teslim ettiğini söyledi. Kızını ve oğlu Alaaddin'i alarak Büyükçekmece'de bulunan ablasının evine gittiği belirten Mehmet H. cinayet anını şöyle anlattı:

'Baba yapma'

'Ablam evde yoktu. Kardeşim Alihan ve yeğenim Şakir K. evdeydi. Evde bulunan teli elime aldım. Kızımın boğazına doladım. 'Baba yapma' diye yalvarmaya başladı. Kızımın yalvarmalarına 17 yaşındaki oğlum da katıldı. Ancak kızımın kirlenen namusunu temizlemek için bu yakarmalara kulak asmadım. Kimse yardım etmedi. Boğazına geçirdiğim teli ölünceye kadar o şekilde tuttum.'

Cesedi gece yarısı bir aracın bagajına koyduklarını anlatan Mehmet H., 'Beykoz'a götürdük. Ağabeyim Mirza Mehmet ve yanımda 5 kişi ile birlikte ormanlık alanda açtığımız yaklaşık 1 metrelik çukura çuvalın içindeki kızın cesedini koyduk' diye konuştu.

Vicdan azabı ihbarı

Korkunç cinayetin, 32 kişilik aile meclisindeki bir kişinin vicdan azabı duyarak ihbar etmesiyle aydınlandığı ortaya çıktı. Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayan bu kişi 'Tepecik'te çuval içinde bir ceset var' ihbarında bulundu. Aramalara rağmen cesedi bulamayan polis, 'kızım kayboldu' diye başvuran babayı çelişkili ifadelerinden şüphelenerek gözaltına aldı. Sorgulanan baba, sıkıştırılınca suçunu itiraf etti.