BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkler Avrupanın Brezilyalısı

Türk seyircilerin desteğine de dikkat çeken yorumcular, ''Türkler kendilerini deplasmanda hissetmiyor'' dediler.

Abone ol

Belçika-Türkiye milli takımları arasında yapılan özel maçı naklen yayınlayan Belçika televizyonunun yorumcuları, Türk Milli Takımı'nı ''Avrupa'nın Brezilyalıları'' olarak nitelendirdi.

 

Maçın başlangıcında, ''Bize bir beraberlik yeter'' diyen spikerler, Belçika Milli Takımı ''Kırmızı Şeytanlar''ın bu yıl hiç galibiyet veya beraberlik elde edemediğini hatırlattılar.

 

İlk yarının sonunda, aralarında eski futbolcu Marc Wilmot'un da bulunduğu yorumcular, Türklerin bir golünün sayılmadığı, oysa topun kale çizgisi içinden çıkarıldığı konusunda görüş bildirdiler. Maç sırasında, ''Türklerde teknik ve sürat kazandırıyor'' diyen yorumcular, Türk seyircilerin desteğine de dikkat çektiler ve ''Türkler kendilerini deplasmanda hissetmiyor'' dediler.

 

Belçika ekibinin maç sonuna doğru beraberliği yakalaması üzerine çok mutlu olan yorumcular, bu ''zaferi'' kutlamak gerektiğini söylerken ve ''Şeytanın bacağı kırıldı, hiç değilse yenilmedik'' yorumlarını yaparlarken, son saniyelerde gelen golün şokunu yaşadılar.

 

Marc Wilmot, ''öldüren gol'' olarak nitelendirdiği bu gelişmenin ardından, ''Türkler havlu atmadı, dikkatli olmak lazımdı'' yorumunu yaptı.