BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  GÜNCEL

Kati Piri'den Cumhurbaşkanı Erdoğan için alçak sözler

Bulduğu her fırsatta Türkiye'ye saldıran AB raportörü Kati Piri Cumhurbaşkanı Erdoğan için haddini aşan ifadeler kullandı.

Abone ol

Her fırsatta Türkiye aleyhinde açıklamalar yapan Piri, kendisine "İslam düşmanı" dediğini iddia ederek Erdoğan'ı hedef aldı. Hazırladığı sözde raporla Türkiye karşıtlığını bir kez daha ortaya koyan Kati Piri, Başkan Erdoğan'ın AP raporu ve Kati Piri hakkındaki sözlerini çarpıtarak küstah açıklamalarda bulundu. 

Skandal raporun oylaması öncesi bir grup terör örgütü PKK yanlısı ile kucaklaşan Piri, Erdoğan'ın "katliamlara zemin hazırladığını" söyleyerek saldırılarını sürdürdü.

AP'deki kadını dile dolamaya gerek yok

Canlı yayında kendisine Kati Piri'nin hazırladığı "2018 Türkiye Raporu" hatırlatılan Erdoğan, "AP'deki kadını zaten hiç dile dolamaya gerek yok. Hiç propagandasını yapmayalım. Avrupa Parlamentosu'nun almış olduğu kararların, yaptığı açıklamaların bizi bağlayıcı hiçbir yanı yok." diyerek Kati Piri hakkında açıklama yapmamıştı.

Erdoğan çifte standarda dikkat çekti

Avrupa'nın Türkiye'ye karşı takındığı tavrı eleştiren Erdoğan "Ama bunlar dürüst ve samimi değil. Şunu unutmayacağız. Biz Müslümanız. Bunlarsa İslam düşmanı. Sıkıntının nirengi noktası bu." diyerek uygulanan çifte standarda dikkat çekmişti.