BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.428,04
HABER /  GÜNCEL

Dolar neden yükseliyor Mustafa Şentop açıkladı

Dolar neden yükseliyor sorusuna herkes cevap ararken TBMM Başkanı Mustafa Şentop ''Avrupa'daki piyasalarda dolarla ilgili, Türk parasının değeriyle ilgili bir manipülasyon gerçekleşiyor" dedi.

Abone ol

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Dün döviz kurunda bir yükselme başladı. Türkiye'deki piyasalar kapandıktan sonra başladı. Bu ne demektir? Bu hareketlilik Türkiye içinde bir hareketlilik değil. Türkiye dışında başka piyasalarda, özellikle Avrupa'daki piyasalarda dolarla ilgili, Türk parasının değeriyle ilgili bir manipülasyon gerçekleşiyor" dedi.

Mustafa Şentop, Sancak Dostları Platformu ve Laleli esnafı tarafından Fatih'te bir otelde düzenlenen Rumeli Buluşması'nda vatandaşlara hitap etti.

Dünyanın başına bir şey gelecek mi endişesiyle tweetleri takip ediyoruz

Şentop, "Dün döviz kurunda bir yükselme başladı. Dikkat ederseniz saat 18.00'den sonra başladı. Türkiye'deki piyasalar kapandıktan sonra başladı. Bu ne demektir? Bu hareketlilik Türkiye içinde bir hareketlilik değil. Türkiye dışında başka piyasalarda, özellikle Avrupa'daki piyasalarda dolarla ilgili, Türk parasının değeriyle ilgili bir manipülasyon gerçekleşiyor. Hafta sonu tatil. Piyasalar pazartesi günü açılacak. Oradaki tabloyu göreceğiz" diye konuştu.

Erdoğan itiraz etti

Ağustos ayında yapılan döviz manipülasyonuna değinen Şentop, eski sistemin tasfiyesinin henüz tamamlanmadığını, uluslararası ticarette halen para birimi olarak doların kullanıldığını, 2 yıl önce buna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itiraz ettiğini hatırlattı.