BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.240,36
HABER /  EKONOMİ

Katar'dan ABD'ye kapak! Türkiye'ye dolar yağdıracak tam 15 milyar dolar...

KATAR Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani Türkiye'ye destek için bizzat Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de 3.5 saat süren bir görüşmede Al Sani, ABD'yi çatlatan desteğini açıkladı. Katar Türkiye'ye doğrudan 15 milyar dolar yatırım yapacak.

Abone ol

TÜRKİYE ile Amerika arasında yaşanan krizde dost ülke Katar öne çıktı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye'ye desteğini göstermek için Ankara'ya kadar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyetle kucakladığı El Sani'yi, Beştepe'deki Külliye'de yemekte ağırladı. Ankara'daki ABD'yi çatlatan buluşma tam 3.5 saat sürdü. Beştepe'deki görüşmeden sonra gelen son dakika haber piyasalara can suyu oldu.

KATAR EMİRİ 15 MİLYAR DOLARLA GELDİ: Katar Türkiye'ye doğrudan 15 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Haberi bizzat Katar Emiri El Sani, "Türkiye'ye doğrudan 15 milyar dolar yatırım kararı aldık" sözleriyle duyurdu. El Sani, "Yatırım paketini hızlıca hayata geçireceğiz" dedi.

Hükümet kaynakları da, 'finansal piyasalara ve bankalara hızlı kaynak sağlanacağını' duyurdu. Haberle birlikte dolar inişe geçti. Dolar anında 6 liranın altına 5.93 seviyelerine inerken, euro da 6.75 oldu.

BEŞTEPE'DEKİ YEMEK: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye bir araya getiren çalışma yemeğine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-Emadi de katıldı.

Erdoğan ve Katar Emiri El Sani 3.5 saat ne konuştu? ABD'yi çatlatan buluşma