BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Amerikan sigaraları markasına göre yeni zamlı fiyatı kaç para olacak?

ABD markası sigaralar ile tütün ve içkilere yüzde 60 ile yüzde 120 arasında vergi zammı geldi. Elektronik Amerikan ürünleri boykot edilirken vergi zammı da Türkiye'nin resmi misillemesi oldu. Peki ABD malı sigaralar ve içkiler hangileri? Peki Marlboro, Philip Morris, Basic, L&M, Chesterfield, F6, Parliament, Camel kaç para olacak?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün resmi gazetede bugün (15.08.2018) yayınlanan vergi zammına tabii ürünler listesinde ABD sigaraları ve içkileri de bulunuyor. ABD tütün ve tütün ürünleri için vergi zammı yüzde 60 olurken ABD menşeli içkiler için oran yüzde 120 olarak belirlendi.

Peki hangi sigaralar Amerika menşeli? Bu sigaralara vergi sonrasında zam gelecek mi? Bu noktada altını çizmemiz gereken resmi gazetedeki  'ABD'den ithal edilen' cümlesi olacak. Marlboro başta olmak üzere bir çok sigara ABD markası olsa da Türkiye'de üretiliyor. Haliyle astronomik vergi zammı 'ithal' edilen ürünler için olduğundan Sabancı'nın yüzde 20 ortağı olduğu Philip Morris'in sigaraları vergiden etkilenmeyecek.

Amerikan sigaraları : Marlboro, Philip Morris, Basic, L&M, Chesterfield, F6, Parliament, Camel

Amerika içki markaları : Jim Beam, Jack Daniels

ABD giyim markaları : Tommy Hilfiger, Nike, Polo, Ralph Lauren, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Lee, GAP,

ABD otomobil markaları : Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep

ABD malı elektronik markalar : -Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Seegate, Viewsonic, Western Digital, Qualcomm, Alienware, Beats By Dre, Fitbit, Gemini ve Jabra.

ABD markalı gıda markaları :  First Sakız, Falım, Kraft, Fritolay, Milka, Ruffles, Doritos, Lays, Cheetos, Mc Donalds, Burger başta olmak üzere bir çok hazır yiyecek zinciri de ABD menşeli.

ABD malı içecek markaları : Coca Cola, Pepsi, Yedigün, Sprite, Fanta, Schweppes, Damla Su, Danone, Hayat Su, Cappy

ABD markalı temizlik ürünleri : Ace, Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Clit Bang, Colgate, Dettol, Fairy, Finish, Head & Shoulders, Hacı Şakir, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal, Lux, Max Factor , Nıvea, Oral-B, Orkid, Palmolive, Pantene, Prima, Prima, Protex, Rinso, Rejoice, Sensodyne, Vileda, Vanish, Veet, Vim, Febreze, Koleston, New Wave, Discreet, Gillette