BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Katar Emiri'nin tuvaleti adaya sığmadı

Katar Emiri Al Sani'nin Yunan adalarına ev yaptırma hayali yasaya takıldı. Emir kararı, “Tuvaletim bile 250 m2” diyerek eleştirdi.

Abone ol

 İNTERNETHABER - Geçen ay 6 Yunan adasını 8.5 milyon Euro’ya satın alan Katar Emiri Şeyh Hamad katar-emirinin-eşi.jpgBin Halife Al Sani’nin adaya saray yapma fikri yasalara takıldı.

Yunan yasalarına göre adalara 250 m2 üzerinde konut yapımına izin verilmemesine sinirlenen Al Sani, tepkisini “Benim tuvaletim dahi 250 m2” sözleriyle dile getirdi.

Katar Emir’i Yunan sınırlarındaki nüfusunu genişletmekte kararlı görünüyor.

12 ADAYA GÖZÜNÜ DİKTİ

İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan habere göre Al Sani, şimdi de adaların çevresindeki 12 adaya göz dikti.

Yunan basınında yer alan habere göre ise Al Sani’nin aldığı adaların yakınındaki Ithaca adasının Belediye Başkanı Ioannis Kassianos “Mimarlar adalardan birinde lüks bir saray inşa etmek için çalışıyor. Bir turizm tesisi de buna ek olabilir” dedi. 

250 METREKARE YETMİYOR

Ancak bu noktada Katar Emiri yasa engeline takıldı. Çünkü Yunan yasaları ada ne kadar büyük olursa olsun üzerine inşa edilecek konutun 250 metrekarenin üzerinde olmasına izin vermiyor.

Kassianos “Al Sani evinde tuvaletin 250 metrekare olduğunu belirterek büyük tepki gösterdi. Ayrıca konuklarını rahatça ağırlamak için mutfağının da bin metrekare olmasını istedi” dedi.

6 ADA SATIN ALMIŞTI

Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Sani, sıklıkla ailesiyle birlikte tatile gittiği Yunanistan'da altı ada satın almıştı.

Serveti 30 milyar euro'yu bulan Katar Emiri birkaç yaz önce görüp hayran kaldığı bu adalara toplam 8.4 milyon euro ödemişti.

katar-şeyhinin-adasi.jpg
Al Sani Yunanistan ile İtalya arasındaki İyon denizinde bulunan Ehinadon adalarından 5 bin dönümlük Oksia adası için 4.9 milyon euro, diğer 5 ada için de 3.5 milyon euro verdi.