BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kastamonu'ya gelen Brezilyalı kaportacılar kaçtı

KASTAMONU'da, 13 Eylül'de etkili olan dolunun ardından hasar gören araçların boyasız tamiri için Brezilya'dan kente gelen kaporta ustalarının büyük bölümü istenilen kaliteyi ve performansı gösteremedikleri için Türkiye'den ayrıldı.

Abone ol

Geliştirdikleri özel teknikle dolunun zarar verdiği bölgelerde çalışma imkanı bulan Brezilyalı ustalar, geldikleri Kastamonu'da, beklediklerini bulamadı. Fiyatları; müşteriler yüksek, Brezilyalı kaportacılar ise düşük buldu.

Bunun üzerine ustaların büyük bölümü Brezilya'ya ya da dolunun zarar verdiği başka ülkelere gitti. Yaklaşık 10 bin aracın doludan hasar gördüğü kentte, şimdiye kadar onarım gören araç sayısının ise bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Brezilya'dan Kastamonu'ya gelen kaporta ustası Bira De Carvalho, İstanbul ve Mersin dolusunda da Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Kastamonu'daki doluda, araçların çok ağır hasar gördüğüne işaret eden Carvalho, "Araçların durumlarını çok ağır bulduk. Buna rağmen fiyatlar çok düşük olduğu için birçok arkadaşım Türkiye'de çok fazla kalamadı, geri döndü" dedi. Dolu hasarı giderme uzmanı Kemal Kesen ise "Kastamonu'ya dolu yağdığı dönemde, Brezilya'dan 200'den fazla teknisyen geldi. Kastamonu'daki dolunun ebadı, durumu ve bu işin zorluğundan dolayı birçoğu geri dönmek zorunda kaldı" diye konuştu.