BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kasım ayında meclis gündemine taşınıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığının gündeminde olan kadın istihdamı, kıdem tazminatı ve taşeron işçi meselesini tara...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığının gündeminde olan kadın istihdamı, kıdem tazminatı ve taşeron işçi meselesini taraflarla uzlaşma olmaması halinde Kasım ayında peyderpey meclis gündemine getireceklerini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Mahfel Çay Bahçesi’nin açılışına katılan Bakan Çelik, çalışma hayatının önemli meselelerini taraflarla uzlaşarak çözmek istediklerini belirterek, "Çalışma Bakanlığı olarak önümüzdeki dört beş başlıktan oluşan önemli gündem maddeleri var. Kadın istihdamı, taşeron, kıdem tazminatı meselesi gibi konular var. Bunlarla ilgili bayram öncesinde işçi ve işveren kesimiyle bir kez daha görüştük, 15 günlük bir süre istediler. Kasımın ilk haftasında son bir kez daha bir araya geleceğiz. Uzlaşma sağlanırsa bunları hızlı şekilde sayın başbakanımıza, Bakanlar Kurulu’na ve TBMM’ye taşımış olacağız. Eğer uzlaşma sağlanamazsa o zaman parçalı bir şekilde, bütünlük içerisinde değil de, daha lokal şekilde bunları parlamentoya taşımış olacağız. Şu anda bulunduğumuz durum bu" diye konuştu.
(İHA)