BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  DÜNYA

Trafik kazaları MOBESE’de

Mersin’de meydana gelen bazı trafik kazaları MOBESE’ye yansıdı. Emniyet birimleri, Kurban Bayramı öncesi sürücülere uyarıda bulundu. <br/>Me...

Abone ol

Mersin’de meydana gelen bazı trafik kazaları MOBESE’ye yansıdı. Emniyet birimleri, Kurban Bayramı öncesi sürücülere uyarıda bulundu.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında karayolları trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik birtakım tedbirler aldı. Bu doğrultuda şehir içi ve şehirlerarası karayollarında hız başta olmak üzere diğer trafik kural ihlallerini en az seviyelere indirilmesini sağlayan Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri (KGYS) ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacak. Yapılan açıklamada, "Bugüne kadar meydana gelen trafik kazalarında araç sürücülerinin şehir içi ve şehirlerarası yollarda ve bağlantılarda hız limitlerine uymama, hatalı sollama, trafik ikaz işaretlerine riayet etmeme, alkollü iken araç kullanma ve emniyet kemeri kullanmama gibi kuralları ihlal neticesinde kazalara sebebiyet verdikleri bilinmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Emniyet yetkilileri özellikle bayram tatili süresince vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırarak, "Başta hız ihlali olmak üzere yakın takip, fazla yolcu, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları, trafik kural ihlallerinde kaçınmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunun bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz" denildi.
(İHA)