BIST 10.725
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,01
HABER /  DÜNYA

Silahlı soygunlar kamerada

İstanbul’da iki ayrı kuyumcu dükkanında yaşanan silahlı soygun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Özel harekat polislerinin düzenl...

Abone ol

İstanbul’da iki ayrı kuyumcu dükkanında yaşanan silahlı soygun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Özel harekat polislerinin düzenlediği operasyonda 2’si kadın 1’i çocuk 8 kişi yakalanırken, operasyon anı polis kamerasıyla görüntülendi.
Sancaktepe’deki kuyumcu soygunu 18 Mayıs’ta yaşandı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, maskeli ve silahlı iki kişi kuyumcu dükkanına giriyor. Tezgahın üstünden atlayan zanlılar, arka bölümde oturan dükkan sahibinin yanına giderek silahla etkisiz hale getiriyor. Zanlılardan biri şüpheliyi silahla tehdit ederken, diğeri de vitrindeki altınları torbaya dolduruyor. Zanlılar daha sonra yeniden tezgahın üstünden atlayarak kuyumcudan hızla uzaklaşıyor.

TEZGAHTA BULUNAN ALTINLARI BÖYLE ÇALDILAR
Bir diğer hırsızlık olayı ise 6 Ağustos günü Tuzla’daki bir kuyumcu dükkanında yaşandı. Tuzla’da gerçekleşen soygunda ise beyaz bir araç ile gelen maskeli ve silahlı üç soyguncu, kuyumcu dükkanına giriyor. Dükkanda bulunan iki kişiyi etkisiz hale getiren soyguncular, vitrinde ve tezgahta bulunan altınları çaldıktan sonra hızlı bir şekilde arabalarına binip uzaklaşıyor.
Her iki soygunla ilgili çalışmalarını sürdüren polis, zanlıların peşine düştü. Zanlıların Sancaktepe’deki kuyumcu soygununda 2.5 kilo, Tuzla’daki kuyumcu soygununda ise 4.5 kilo olmak üzere toplam da 7 kilo altın çaldıkları öğrenildi.
Olaydan sonra, soygun ile ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, güvenlik kameralarından yaptığı çalışma sonucu şüphelileri, operasyon düzenleyerek Tuzla’da ikamet ettikleri evde gözaltına aldı. Şüpheliler Temel Ç., Cemal İ., Derya A., Farkhad K., Hakan T., Erol A., Dilek K., Kamil C. ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.