BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

Kartaldan sinemaya katkı

Kartal'da 2. Ulusal Kısa Film Festivali başlıyor. İltk üçe girecek filmlere para ödülü var.

Abone ol

28-31 Mayıs 2008 tarihleri arası düzenlenecek festivalin finali, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde Saat:20.00’da yapılacak. Finalde, gümüş Kartal heykelinin yanı sıra, ilk üçe girecek filmlere sırasıyla 5.000, 3.000 ve 2.000 YTL. para ödülü verilecek.

Kartal ilçesinin adını geniş kitlelere duyurmak, sinema sanatına yeni yetenekler kazandırmak, sinema salonlarına daha çok izleyici çekerek katkı sağlamak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, 28-30 Mayıs tarihleri arasında Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ön jüri tarafından ilk elemelerin yapılacağını, birinciye 5.000, ikinciye 3.000 ve üçüncüye 2.000 YTL.lik teşvik ödülü ile dereceye giren filmlere gümüş Kartal heykelinin verileceği 31 Mayıs’taki finalin, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan, Türk sinema sanatına yönetmen, senarist, oyuncu anlamında yeni yetenekler kazandırmayı, salonlara seyircilerin ilgisini artırarak sektöre yeni girişimciler çekmeyi, böylece uluslararası yarışmalarda Türk sinemasının daha çok ilgi görmesine katkı sağlamayı amaçladıkları festivale, geçen yıldan daha büyük ilgi gösterilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek katılan filmlere başarılar dileğinde bulundu.

Kartal Belediyesi 2. Ulusal Kısa Film Festivali’ne son katılım tarihi 9 Mayıs 2008 olup 28-30 Mayıs 2008 tarihleri arasındaki üç gün boyunca, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 13.00-18.00 saatleri arasında aday filmlerin gösterimi ve ön elemeleri yapılacak. Sinema dünyasına büyük katkılar sağlayan festivalin büyük jürisinde; Mimar Sinan Üniversitesi Sinema TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alev İdrisoğlu, Yeditepe Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Özkan, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Video Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kaya Özakgün, Bilgi Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. İlker Canikligil, Sinema Eleştirmeni İhsan Kabil ile Kadir Has Üniversitesi Yüksek Lisans Öğretim Üyesi ve Yönetmen Ezel Akay gibi, ülkemizde alanında en tanınmış isimler yer alıyor.