BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

GOPta kaçak yapılar yıkıldı

Gaziosmanpaşa Belediyesi kaçak yapılara göz açtırmıyor. Kaçak barakalar şok baskınla yıkıldı.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yunus Emre Mahallesi’nde yer alan ve Sinop burnu olarak adlandırılan bölgede bulunan roman vatandaşlara ait kaçak barakaları şok bir baskın düzenleyerek yıktı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, göreve geldiklerinden bu yana ilçedeki hiçbir kaçak yapılaşmaya izin vermediklerini belirterek,'' Kamu arazilerine işgal konusunda son derece hassasız. Herkes çok iyi bilmelidir ki kaçak yapı yapmaya yeltenenler karşılarında bizi bulacak'' dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yıkım Ekipleri Yunus Emre Mahallesinde yer alan ve Sinop burnu olarak adlandırılan bölgeye dün sabah saat 05.00'te bir baskın düzenledi. Çevik Kuvvet'inde yer aldığı baskında Roman vatandaşlara ait üstleri brandalarla örtülü 60 adet baraka yerle bir edildi. Geçtiğimiz
yıllarda da dönem dönem kamu arazisini işgal nedeniyle yıkım gerçekleştirilen bölgede gerçekleştirilen operasyonda herhangi bir direnişle karşılaşılmadı. Yaklaşık iki saat süren operasyonda buldozer ve CSB 'ler marifetiyle bölge kaçak yapılaşmadan arındırıldı. Operasyona Gaziosmanpaşa Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü, Ulaşım Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler katıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, teknolojinin de yardımıyla ilçenin kaçak yapılaşmaya karşı sürekli tarandığını belirterek şunları söyledi;

''Yönetim anlayışımız gereği ilçemizde hiçbir kaçak yapılaşmaya göz yumamayız. Bu yasa dışı eyleme girişecek olanlar çok iyi bilmelidir ki bu amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. İlçemizde esas olan kamu menfaatidir. Umarım her sene böyle bir yapılaşmayı deneyen bu bölgedeki Roman vatandaşlarımız bir kez daha bu yasa dışı eyleme girişmezler.'' dedi.