BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  POLİTİKA

Toptanın kaptığı top!

Meclis Başkanı Köksal Toptan'daki top hem Fenerbahçeliler'i, hem Galatasaraylılar'ı ilgilendiriyor. Hikayesi bakın ne?

Abone ol

İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA


ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan parlamento muhabirleri derneğini ziyareti sırasında Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin ağlarına attığı topun kendisinde olduğunu söyledi ve "Gelip bakabilirsiniz, sergiliyorum" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan bugün öyle saatlerinde Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında derneğin kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan plaket Toptan'a sunuldu. Toptan gösterilen ilgiye teşekkür ederek şunları söyledi.

BASIN VE SİYASETÇİ BİRBİRİNİ BESLER

"Zaman zaman yanlış anlamalar ve yanlış yazılanlar olsa da basın ile siyasetçi arasında varolan ilişkinin önemi azalmaz. Siyasetsiz basın basınsız siyaset çok zor olur. Birbirlerini besleyen iki alandır. Mümkün olduğu kadar kırmadan dökmeden bu ilişki sürdürülmeli. Parlamento muhabirleri de bize gerö vekillerimiz gibi burada çalışan ve alınteri döken kişilerdir. Yaptığı sonuçta bir kamu hizmetidir. Meclis Başkanı olarak bu nedenle parlamento muhabirlerinin özel ve tüzel tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyorum"

PAŞA'YA POLİS Mİ CEZA KESECEK?

TBMM Başkanı gazetecilerin soruları üzerine kendisine bugün itibariyle yeni bir araştırma sonucu ulaştığını bildirdi. "Milletvekillerimizin yüzde 24'ü sigara içiyormuş. Türkiye ortalamasına bakınca çok iyi bir durum. Biraz önce sigara içme yönetmeliğinde son bir çalışma daha yaptık. Vekillere idare amirleri, ziyaretçi ve personele amirleri, diğer yöneticileri ceza kesecek dedi."

Toptan, "Peki bakanlar ve örneğin Genelkurmay Başkanı ziyaretinde bu yasağı delerse kim ceza kesecek?" sorusuna "Elbette şahsen benim kesmem gerekmiyor" dedi. Toptan "Paşa'ya bir polis memuru mu ceza kesecek?" sorusuna ise gülerek "bir polis memurunun tutacağı tutanak yeterli" diye espriyle cevap verdi. Toptan sözlerinin sonuna da "zaten Paşamız da burada sigara içmez" dedi.

O TOPU SERGİLİYORUM

Galatasaraylı olduğu bilinen Toptan'a hafta sonu yapılacak Gençlerbirliği Oftaşspor maçına gidip gitmeyeceği de soruldu. Toptan maça gitmeye çalışacağını, ancak o gün birkaç tane programın olduğunu fakat fırsat yaratmaya gayret ettiğini söyledi. Toptan bir sırrını da şöyle açıkladı: "Biliyor musunuz? Fenerbahçe'nin ağlarına giden top bende. Onu sergiliyorum, gelip bakabilirsiniz...

"Topu size Polat mı gönderdi?" sorusuna ise "Hayır, Turkcel'in ligdeki temsilcisi gönderdi" dedi. Gazeteciler Toptan'a son olarak "Galatarasay şampiyon olur mu peki?" diye sordular. Toptan'ın cevabı ise netti: "Süphen mi var?"