BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Kartalda belediye ve MAG el ele

Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı Kartal Belediye Başkanını makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Abone ol

Kısa adı MAG olan Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı Başkanı ve Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, MAG Yönetim Kurulu Üyesi, Vakıf Genel Sekreteri ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazmi Durbakayım ile Vakıf Müdürü Elvan Cantekin’den oluşan heyet, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ı makamında ziyaret ederek vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi eski müdürü ve MAG Vakfı Başkanı Prof. Barbarosoğlu, Başkan Dağlar’a MAG’ın,Kartal’da olası bir afete karşı sivil toplumun afetlere hazırlık ve afet zararlarının azaltılması konusunda gönüllü katılımı sağlamayı amaçlayan yerel girişimleri destekleyip yaygınlaştırmak üzere, 80’i aşkın kişi ve kuruluşun girişimi ile 2006 Temmuz ayında kurulduğunu söyledi.

Prof. Barbarosoğlu, MAG ve belediye işbirliğinde Kartal’da Uğur Mumcu, Petroliş ve Çavuşoğlu Mahallelerinde olası bir afete karşı mahalle gönüllüleri grubunun oluşturularak göreve hazır hale getirildiklerini, bu çalışmaların Kartal’daki diğer mahallelerde de sürdürülmesi için karşılıklı işbirliği yapılması, mahallelerin çağdaş yaşam alanları haline dönüştürülmesi, depreme dayanıklı ve modern binaların yaygınlaştırılması, toplumun bilinçlendirilmesinin önemine değindi. Başkan Dağlar da, Kartal’da MAG’ın yürüttüğü afet gönüllü çalışma gruplarının yaygınlaştırılmasından yana olduğunu, Mahalle Afet Gönüllüsü kavramının içeriğinin sınırlı olduğunu, Mahalle Risk Gönüllüsü ifadesinin ise daha geniş bir anlam taşıdığını; her türlü yangın, deprem, sel baskını gibi insanın can, mal ve sağlığını tehdit eden tüm olumsuz durumlara müdahaleyi kapsaması nedeniyle, risk ifadesinin önemini vurguladı. Bu öneri, konuklar tarafından da oldukça beğenilip ilgi gördü.

Başkan, Kartal’ın 2009 yılı stratejik hedeflerinin şimdiden hazırlanmaya başlandığını, karşılaşılacak risklere karşı önlem paketinde depremin öncelikli olarak önemsendiğini, bununla ilgili kapsamlı çalışmalar yapılacağını vurguladı. MAG’la birlikte yürütülecek her türlü çalışma için gerekli işbirliğinin yapılacağını, belediye olarak halkı bilinçlendirip eğitici, sosyal, kültürel faaliyetlerle onların yaşam kalitelerini artırıcı çalışmaları hayata geçirdiklerini, Kartal’da çağdaş, modern ve deprem yönetmeliğine uygun yapıların yaygınlaştırılması, bireylerin kentleşme bilincinin artırılması, memnuniyetlerinin en üst seviyeye çıkarılmasını sağlayarak risk unsurlarını en aza indirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan konuşmasının sonunda, yapılacak ortak çalışmalarda kurumlarla birey arasındaki iletişime, mahallelerin nüfus sayısının önemine dikkat çekti.