BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Başkanı duygulandıran imza

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni eğitim yuvalarının protokol töreninde oldukça duygulandı.

Abone ol

Eğitime yaptığı katkılarla tüm Türkiye’nin takdirini kazanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçeye kazandıracağı yeni eğitim yuvalarının protokol töreninde oldukça duygulandı.

İstanbul Valiliğinde gerçekleştirilen protokol törenine eğitim hayırseverleri ile birlikte katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bugüne kadar yaklaşık 20 okulun yapımını sağladığını, hedefinin daha çok okul yaparak bu memlekete kazandırmak olduğunu söyledi.

Yatırımlarda önceliği her zaman eğitime verdiğini dile getiren Başkan Akgün; “ Ben ve ekibim yatırım planlarımızı hazırlarken her zaman eğitime öncelik tanımaya gayret ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin en büyük sorununun eğitim ve sağlık alanının da yeterli fiziki yatırımların zamanında başlatılmamasından kaynaklandığını vurgulayan Başkan Akgün; “ Bu konuda ülke olarak çok geriyiz. AB normlarını yakalamak istiyorsak öncelikle eğitim ve sağlık alanında büyük reformlar gerçekleştirmemiz gerekir. Maalesef bugüne kadar eğitim ve sağlık alanında yeterince hassasiyet gösterdiğimizi söyleyemeyiz . Şahsım olarak ömrüm boyunca eğitim konusundaki bu eksikliğin giderilmesi için ülke genelinde yüzlerce okulun yapımını sağlamayı kendime ilke ve hedef edindim ”şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi olarak 19 Mayıs İlköğretim Okulu bahçesinde gösteri ve çok amaçlı Spor Salonunun yapımını belediye olarak kendilerinin üstlendiğini dile getiren Başkan Akgün, İnşaatına Mayıs ayında başlanması planlanan Hayriye Duruk Kız Meslek Lisesi’nin yapımını üstlenen eğitim hayırseveri Duruk ailesine de Büyükçekmece’li vatandaşlar adına şükranlarını sundu.