BIST 10.257
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,74
HABER /  SPOR

Kartala Sherifflik sökmedi

Beşiktaş Devler Ligi'nde 2. ön eleme turunda Sheriff'e pençeleri savurdu.

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımı ile Beşiktaş arasında oynanacak rövanş maçının kadroları belli oldu.

İlk maçta sakatlanan Rüştü ile birlikte Mert Nobre'yle Ricardinho da yedek kulübesinde yer aldı.

Stat: Sheriff
Hakemler: Iain Robertson Brines, Gordon Middleton, Willie Dishington (İskoçya)

Sheriff Tiraspol: Pascenco, Gnanou, Chinwo, Tarkhnishvili, Corneencov, Balima, Roumba, Arbanas, Constancia, Mamah, Kuchuk

Yedekler: Melencivc, Pereira, Gorodetchi, Suvorov, Kajkut, Demalde, Bulgaru

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Koray, Tello, Delgado, Bobo

Yedekler: Rüştü, Ali Tandoğan, Baki Mercimek, Ricardinho, İbrahim Akın, Mert Nobre, Batuhan Karadeniz...

MAÇ BAŞLADI

Karşılaşmaya Sheriff takımı başladı

1. dakika.
Sheriff Balima ile Beşiktaş kalesine etkili geldi. Siyah-Beyazlı savunma ilk dakikalardan gelişen bu atağı taçla uzaklaştırdı.

2. dakika. Sheriff ilk bölümlerde Beşiktaş yarı sahasında baskı kurmak istiyor. Balima yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu.. Hakan çok iyi yer tutuyor ve topa rahatlıkla sahip oldu.

4. dakika. Beşiktaş, Delgado ile Sheriff yarı sahasına indi. Sol kanattan rakip kaleye sokulan Arjantinli yıldız sürpriz bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak Pascenco'nun koruduğu kalenin yan direğini sıyırıp yan ağlara takıldı.

8. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Beşiktaş yarı sahasında çok adamla kalıyor. Bu dakikada Balima ile Sheriff yine tehlikeli bir atak geliştirdi. Moldova ekibi ilk maça oranla bu karşılaşmada oldukça tempolu bir futbol sergiliyor. Mamah'ın sol kanattan ceza sahasına ortasına boş pozisyonda Balima kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

9. dakika. Beşiktaş, atağı sağ kanattan Serdar ile gelişti. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği pasa Bobo hareketlendi. Sheriff savunması son anda topa ayak koydu.

10. dakika. Beşiktaş bir kez daha sağ kanadı Serdar ile etkili kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortaya rakip savunma son anda Bobo'nun bir adım önünde ayak koydu. Top geçse Beşiktaş adına gol şansı olacaktı.

11. dakika. Beşiktaş ilk dakikalardaki durgunluğu üzerinden atmış görünüyor. Sheriff ceza sahası önünde Tello pozisyonu bulduğu anda sert bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak kaleci Pascenco'nun kucağında kaldı.

15. dakika. Sheriff etkili olabilecek bir noktadan  Chinwo ile serbest vuruş kullandı. Bu futbolcunun kestiği etkili ortaya kaleci Hakan Arıkan iyi bir zamanlama ile çıkarak kontrol etmeyi başardı.

17. dakika. Karşılaşmada denge var. 0-0 eşitlik devam ediyor. Bu dakikalarda iki takım adına üst üste top kayıpları yaşanıyor.

19. dakika. Sheriff Beşiktaş kalesine tehlikeli geldi. Arka tarafa inen topa İbrahim Kaş son anda rakibinin önünde kafa vurarak topu taça uzaklaştırdı.

20. dakika. Beşiktaş hızlı geliştirdiği atakta Tello ile gole yaklaştı. Sağ kanattan Serdar'ın ceza sahasına kestiği güzel ortaya Tello güzel bir kafa vurdu. Savunmaya çarpan top kalenin yanından kornere çıktı.

 22. dakika. Sheriff takımının ani atağını kesmek için rakibini arkadan çeken Tello, Beşiktaş'ta sarı kartı gören isim oldu.

24. dakika. Sheriff, Beşiktaş kalesinde serbest vuruş kazandı. Etkili olabilecek bir noktadan atış kullanıldı. Siyah-Beyazlı savunma ilk pozisyonda topu kafa ile çıkarttı. Dönen topa Sheriffli futbolcular kötü bir şut çıkarttı. Top farklı şekilde auta gitti.

 27. dakika. Sheriff sahada 10 kişi kaldı. Orta saha mücadelesinde İbrahim Üzülmez'e çift dalan Mamah, İskoç hakemden direkt kırmızı kart gördü.

Bu dakikadan itibaren Beşiktaş büyük bir avantaj yakaladı.

29. dakika. Beşiktaş sol köşeden korner atışı kullandı. Ceza sahasına gönderilen topa ceza sahası içinde iyi yükselen Serdar kafayı vurdu. Siyah-Beyazlı futbolcu uygun durumda istediği gibi bir kafa şutu çıkartamadı.

 30. dakika. Sheriff'te Gumenyuk oyuna girerken, Rovamba kenara alınan isim oldu.

31. dakika. Sahada 10 kişi mücadele eden Sheriff Kuchuk ile Beşiktaş kalesine etkili geldi. Bu futbolcunun ceza sahasına gönderdiği tehlikeli ortaya Siyah-Beyazlı savunma Serdar Özkan ile Thiago'dan önce kritik bir müdahelede bulunarak topu uzaklaştırdı.

34. dakika. Beşiktaş, Sheriff karşısında gol için baskı kurdu. Tello'nun ceza sahasına ortası bir anda kaleye yöneldi. Pascenco son anda uzanarak topu kornere çeldi.

35. dakika. Beşiktaş inanılmaz bir gol fırsatını İbrahim Kaş ile kaçırdı. Delgado'nun köşe atışından gelen topuna bomboş pozisyonda yükselip vuran Kaş, topu yandan auta attı.

37. dakika. Sheriff, sağ kanattan etkili geldi. Beşiktaş kalesine yönelen Corneencov yaptığı ortaya Kuchuk yükselip kafayı vurdu. Etkisiz kafa şutunda top yandan auta çıktı.

39. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son bölümlere girildi. Sheriff 10 kişi. Maçta gol yok. 0-0 eşitlik devam ediyor.

 40. dakika. Sheriff atağında Arbanas'ı indiren İbrahim Kaş hakemden sarı kartı gördü. Sol kanattan kazanılan serbest atışı Sheriffli futbolcular direkt kaleye kullandı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta gitti.

41. dakika. Beşiktaş atağa kalkarken top kaybetti. Sağ kanattan Sheriff atağı hızlı gelişti. Ceza sahasına  Balima'nın yerden yaptığı etkili ortaya Kuchuk'un önünden ayak koyan İbrahim Kaş, topu kornere attı. Köşe atışından sonuç gelmedi.

43. dakikada Delgado'nun yaklaşık 30 metreden sert şutunda top yandan auta gitti.

44. dakika.  Son bölümlerde Sheriff atakları Beşiktaş kalesinde etkili oluyor.  Arbanas'ın ceza alanı dışından sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Hakan'da kaldı.Ertuğrul Sağlam'da rakip oyunculara şut şansı veren savunmasına yedek kulubesinden çıkarak tepkisini dile getirdi.

45.dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Sheriff kalecisi Pascenco sakatlık yaşıyor. Oyun durmuş  durumda.

Maçın uzatma süresi olarak 2 dakika işaret edildi. Beşiktaş son anlarda sol kanattan Sheriff kalesine indi. Tello'nun pasında rakip ceza sahası önünde topla buluşan Bobo etkili olamadı.

Maçın ilk yarısında gol olmadı. Sheriff 27. dakika Mamah'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı karşılaşmada ilk 45 dakika 0-0 beraberlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 Beşiktaş'ta ikinci yarıda Baki Mercimek oyuna dahil oldu. Çıkan isim İbrahim Kaş oldu.

46. dakika. Beşiktaş 2. yarıya başladı.

48. dakika. Beşiktaş bu dakikada gole çok yaklaştı. Sheriff savunmasında top kaybı yaptı. Cisse, pres yapıp topu kazandı. Sağ çarprazdan ceza sahasına giren Bobo, Cisse'nin pasıyla kaleci Pascenco ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı golcünün şutunda Moldovalı file bekçisi topu çıkarttı. Dönend topu Sheriff savunması uzaklaştırdı.

50. dakika. Beşiktaş 2. yarıya baskılı başladı. Siyah-Beyazlı ekip sahada 10 kişi ile mücadele eden rakibi karşısında gol için ataklarını sıklaştırdı.

52. dakika. Maçta 0-0 eşitlik var. Beşiktaş yarı sahasından hazırlık paslarıyla çıktı. Sağ kanattan Delgado atağı sürükleyen isim. Cisse bu kanattan bindirdi. Fransız futbolcunun ortasını Sheriff savunması karşıladı.

 57. dakika. Beşiktaş golü Bobo ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Koray'ın pasıyla hareketlenen Delgado, arka direğe harika bir orta kesti. Savunmanın arasından iyi sıyrılan Bobo kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direğe çarpıp Sheriff ağlarına takıldı.

Beşiktaş, Bobo'nun kafa golüyle Sheriff karşısında şimdi 1-0 öne geçti.

61. dakika. Sheriff sağ kanattan etkili geldi. Kuchuk'un ceza sahasına gönderidği topu kaleci Hakan Arıkan çıkarak kontrol etti.

 64. dakika. Sheriff'te Suhurov oyuna girdi. Kenara çekilen isim Thiago oldu.

65. dakika. Sheriff atağında Serdar Kurtuluş topa elle dokundu. Tehlikeli bir noktadan ev sahibi ekip serbest atış kullandı. Bu pozisyonda top Beşiktaş barajından döndü.

 67. dakika. Beşiktaş'ta rakibine sert giren Koray İskoç hakemden sarı kartı gördü.

 68. dakika. Beşiktaş'ta Delgado kenara çekildi. Ricardinho kalan sürede görev yapacak isim.

 69. dakika. Beşiktaş 2. golü de Bobo ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Tello ceza sahasına hareketelen Bobo'yu topla buluşturdu. Brezilyalı futbolcu uygun durumda topun kontrolünü istediği gibi sağlayamazsada meşin yuvarlağı etkili bir vuruşla Sheriff ağlarına bıraktı.

Beşiktaş, Bobo'nun 2 golüyle Sheriff karşısında 2-0 önde.

 72. dakika. Sheriff'te  Demalde oyuna dahil olan isim oldu. Çıkan isim ise Corneencov oldu.

73. dakika. Beşiktaş 3. gole gecenin yıldızı Bobo ile çok yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan Sambacı, Ricardinho'nun ara pasıyla topla buluştuğu anda kontrol edip vurmak yerine meşin yuvarlağın gelişine şutunu atmayı tercih edince mutlak bir gol şansını kullanamadı.

  75. dakika. Beşiktaş'ta golleri atan Bobo, Ertuğrul Sağlam tarafından oyundan alındı. Maça dahil olan isim bir diğer Brezilyalı golcü Nobre oldu.

78. dakika Sheriff atağında Suhurov ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı ama top auta gitti.

79. dakika. Beşiktaş atağında Tello uzak mesafeden şansını denedi. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

81. dakika. Beşiktaş atağında Nobre sol kanatta yerde kaldı. Korner direğine yakın bir noktadan Siyah-Beyazlı ekip atışı kullandı. Ceza sahasına gelen topa Nobre yükselip kafayı vurdu. Bu kafa şutunda meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta gitti.

83. dakika. Beşiktaş sol kanattan bir kez daha serbest vuruş kullandı. Serkan Özkan'ın ceza sahasına gönderdiği meşin yuvarlağa Siyah-Beyazlılar kafayı vurdu. Top kalenin üzerinden auta gitti.

84. dakika. Beşiktaş'ın Sheriff karşısında 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

86. dakika. Maçın son dakikalarına girildi. Beşiktaş artık tura çok yakın. Siyah-Beyazlı ekibin bundan sonraki rakibi Zurih olacak.

 90 dakika. Beşiktaş Koray ile farkı 3'e çıkarttı. Sol çarprazdan Nobre'nin pasıyla Ricardinho ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun alda at diye verdiği asiste Koray ayak koydu. Meşin yuvarlak bir kez daha Sheriff ağlarına takıldı.

Beşiktaş, Koray'ın attığı golle Sheriff karşısında 3-0 öne geçti.

Maçın normal süresine 3 dakika ilave edildi. Uzatma anlarında başka gol olmadı. Beşiktaş, İnönü'de 1-0 mağlup ettiği Sheriff'e deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek adını 3. tura yazdırdı.

Beşiktaş'ın bu turdaki rakibi Zürih oldu.