BIST 10.363
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,43
HABER /  GÜNCEL

Bu feryat kimi ağlatmaz ki!

Yürek isyanı bu! Bir yiğidin ardından edilen bir feryat. Bu ananın şu sözleri kimi ağlatmaz ki...

Abone ol

Gencecik bir çınar daha kanlı teröre kurban gitti. Üstelik doğum gününde, anasının-babasının yüreğini yakarak bu topraklar için şehit düştü...

Hakkari'de yola döşenen mayın, tam onun aracı geçerken uzaktan kumanda ile patlatıldı. Jandama Üsteğmen Çağlar Canbaz, bir kalleş pusu ile doğduğu gün, en yüce makama, şehitliğe ulaştı.

15 YIL SONRA İLK KEZ

Cenazesi 15 yıldır ayrı yaşayan annesi ve babasını biraraya getirdi. En acı buluşmaydı Canbaz çifti için bu... Babası Hayrettin Canbaz ile annesi Çınar Yenigün camii avlusunda evlatları için gözyaşı döktü.

BU AĞIT YÜREKLERİ DAĞLADI

Anne Çınar Yenigün kararlıydı, ağlamayacaktı, gözyaşı döküpte düşmanı sevindirmeyecekti...

"Çakı gibiyim" diye haykırdı cami avlusunda, "Ağlamayacağım. Hainleri güldürmeyeceğim. Benim yüreğim yandı, başka analar ağlamasın. Bütün mehmetçikler benim evladımdır. Vatan sağolsun, millet sağolsun."

Gözyaşlarını kurutmayı başarsa da yüreğindeki acıya bedeni dayanmadı. Öyle yanmıştı ki her hücresine kadar, fenalık geçirdi, yığılıp kaldı.

Bir kadın subay koştu yanına... Yüzünü avuçları içine alıp, sarmak istedi acısını...  "Yüreğime ateş düştü, yavruma götürün beni, kuzum" diye yalvardı ona...  İsyanı vardı yüreğinde... "Doğum günü bana bunu mu verdiler" diye haykırdı... Bir tek isteği vardı; "Yavrumun kanı yerde kalmasın, gözü arkada kalmasın. Hakkari yıkılsın..."

OĞLUMU DOĞUM GÜNÜNDE KAYBETTİM

Oğlunun resminin cep telefonunda taşıyan acılı baba Hayrettin Canbaz tabuta uzattı elini... Türk bayrağına dokundu, oğlunu okşar gibi okşadı...

"Teröre lanet mitingleri nerede" diye seslendi... "Ne içindi onlar. Oğlumu doğum gününde kaybettim."



Yıllar önceden biliyordu bu kaderi acılı baba... Daha minicik bir bebekken görmüştü oğlunun şehit olacağını... Şöyle anlatıyordu o rüyayı;

Rüyamda oğlumu yeşil bir kundağın içinde gittiğini gördüm. Çırpındım ama yakalayamadım. Gözümü açtığımda yoktu. Bugünü bekliyordum. 27 sene önce görmüştüm".

Tek çocuğunun ardından, bir eli kalbinin üstünde baka kaldı... Şehit olmuş geçerken al bayrağa sarılı, yanaklarını gözyaşları kapladı...

ŞEHİDE SON GÖREV

Cenaze namazı kılındı, şehit üsteğmen için dualar edildi, helallik istendi. Ardından askerlerin omuzlarına alınan Türk bayrağına sarılı tabut top arabasına konuldu. Bir süre top arabası ile taşınan Canbaz'ın tabutu daha sonra cenaze aracına nakledildi. Protokolün, polisin ve askerlerin selam durduğu cenaze aracı Edirnekapı Şehitliği'ne yol aldı.



SLOGANLAR SUSMADI

Cenaze giderken bir grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz" şeklinde slogan attı. Canbaz'ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.