BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Toptan kapı kapı dolaşacak

Köksal Toptan Meclis Başkanlığı için partilerden destek isteyecek.

Abone ol

AK Parti'nin TBMM Başkan Adayı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, yarın CHP, MHP, DTP ve DSP'yi ziyaret ederek destek isteyecek.

Toptan, AK Parti Genel Merkezi'den ayrılırken gazetecilere yaptığı
açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının kendisini TBMM Başkanlığı için aday gösterdiğini, bunun ''onur verici'' olduğunu söyledi.

Toptan, yarın saat 10.30'da DSP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Zeki Sezer ile bir araya geleceklerini, ardından saat 11.00'de CHP'ye, saat 12.00'de ise DTP'ye gideceğini, saat 13.00'de de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Meclis'teki odasında ziyaret ederek destek isteyeceklerini söyledi.
    
Toptan, bir soru üzerine Meclis'te yapılacak seçimin ilk turunda seçilmeyi ümit ettiğini söyledi.

Köksal Toptan, ''ama Anayasa'nın çizdiği bir tarif var, 1. tur, 2. tur, 3.
tur oylamaları geçmişte olduğu gibi hep yapılmaktadır, ama öyle ümit ediyorum ki öyle zannediyorum ki 1. turda seçim bitirilmiş olacaktır ve TBMM hızlı bir çalışma temposuna hemen ertesi gün başlayabilme imkanı bulabilecektir'' dedi.
    
Toptan, ''Cumhurbaşkanı seçimi takvimini hemen başlatacak mısınız?''
sorusunu yanıtlarken de TBMM BAşkanlık Divanı'nın oluşması gerektiğini, bundan sonra ancak gündeme gelmesinin mümkün olduğunu kaydetti.
    
MHP'den randevuyu kendisinin isteyip istemediği sorusu üzerine de Toptan,
randevu talebinde Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya'nın bulunduğunu söyledi.

''CHP'de Genel Başkan Deniz Baykal ile mi görüşeceksiniz?'' sorusuna da Toptan, ''Zannediyorum Sayın Baykal ile... Bizim talebimiz öyle oldu'' dedi