BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,90
ALTIN 2.424,77
HABER /  GÜNCEL

1235 kişinin kanıyla yaşadılar

Onların durumları içler acısı. Şu ana kadar 1235 kişiden aldıkları kanla yaşadılar.

Abone ol

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan Hakan (9) ile Aylin (7) kardeşlerin hayatı, doğdukları günden bu yana, hastane köşelerinde geçti. Çünkü her iki kardeş Akdeniz Anemisi olarak da bilinen kan hastalığının ağır tipi Talasemi Majör ile dünyaya gelmiş ve 15 ila 20 günde bir kanları değişmesi gereken iki küçük çocuk, sürekli olarak hayırseverlerin bağışladıkları kanlar ile hayatta kalmaya çabaladı. 

İki kardeş bugüne kadar toplam 1235 kişiden kan alarak yaşamlarını sürdürebildi.

Doktorlar, iki küçük çocuğun hayatta kalabilmesi için acil olarak ilik nakline ihtiyaç duyulduğunu açıklarken, pahalı olan bu tedavi yöntemi sebebiyle maddi durumu zayıf olan aile ise çaresiz.

Doğuştan itibaren başlayan kan nakilleri ile Hakan, şimdiye dek 735, Aylin ise 500 kişiden kan aldı.. Doktorlar, iki küçük çocuğun hayatta kalabilmesi için acil olarak ilik nakline ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Ancak bu çok pahalı bir ameliyat olduğu için baba Halil Ekinci çaresiz kaldı.

Tüm mal varlığını çocuklarının tedavisi için harcadığını belirten Baba Halil Ekinci; "Doktorlar büyük oğlum Hakan'ın dalağını aldılar. Şayet yakın zamanda ilik bulamazsak doktorlar diğer evladımız Aylin'nin de gün geçtikce ölüm tehlikesinin artığını belirttiler. Bu nedenle hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz" dedi.