BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal Belediyesi ekmeği ambalaja sokuyor

Kartal’da ekmek artık ambalajla satışa çıkarılacak

Abone ol

Kartal Belediyesi halk sağlığını tehdit eden unsurlardan biri olan açık satılan ekmeğin, ambalajla satılması konusunda ilk adımı attı. Kartal Fırıncılar Kooperatifine bağlı fırın ve unlu mamulcüler ile bir araya gelen belediye, Kartal’da üretilip satışı yapılacak ekmeğin ambalajlanması konusunda çalışmalarına başladı.

Kartal Belediyesi “Sosyal Sorumluluk” projesi kapsamında halk sağlığını tehlikeye atan açık ekmeğin ambalaja alınması için Kartal Fırıncılar Kooperatifine bağlı fırın ve unlu mamulcüler ile toplantı düzenledi. İlçe sınırlarında üretilip, satışı yapılan ekmeğin ambalajlanması konusundaki projesini hayata geçirmek üzere çalışmalara başlayan Kartal Belediyesi ayrıca fırıncıların sorunlarını da dinledi.

Kartal Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen ve Kartal ilçesi sınırlarında faaliyet gösteren yaklaşık yüz fırıncının katıldığı toplantıda, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü tarafından gıda güvenliği, sağlıklı üretim, hijyen ve Kartal’da üretilecek ekmeğin standartlaştırılması konusunda bilgiler aktarıldı. Ruhsat, Zabıta ve Çevre Müdürlerinin de yer aldığı toplantıda fırıncılara teknik konularda sordukları sorulara da cevaplar verildi.

Toplantıda ekmeğin ambalajlanarak satışının yapılması ile halk sağlığı açısından büyük gelişme sağlanacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, ekmeğin standardına uygun yapılması ve dışarıdan gelecek açık ekmeğin önünün kesilmesi gerektiğini bildirdi. Dar gelirli vatandaşlar için fırıncılar ile planlamaların da yapıldığı toplantıda fırıncılara verilecek eğitim ve sertifikalar konusunda görüşler de yer aldı.

Yapılan toplantıya katılarak görüşlerini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Fırınlardaki ruhsatsızlığın kendisini rahatsız ettiğini dile getirdi. Araba bagajında ruhsat evraklarının olduğu bir Belediyeden, hizmette organize olmuş bir Belediyeye gelindiğini söyleyen Öz, ruhsat konusunda hiçbir zaman tolerans göstermeyeceğini gerekirse arkadaşının bile yerini yıkacağını sözlerine ekledi.

Ruhsatsızlık ve yolsuzluklar konusunda Belediye olarak yapacaklarını da aktaran Öz “Ne yasa, ne inançlarımız, ne düşüncelerimiz ‘benim hırsızım daha iyidir’ demiyor. Hırsızın küçüğü büyüğü olmaz. Onun için Kartal Belediyesi bu dönemde her şeyden arınmış, tertemiz, şaibeye bulaşmamış bir şekilde yoluna devam edecek. Biz kamu kurumuyuz, vatandaşın haklarını savunmak durumundanız” şeklinde konuştu.

Fırıncılar adına söz alan Kartal Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Taşçı, en büyük açıklarının kapasite olduğunu belirterek “Kartal’ın ekmek ihtiyacı günlük 420 bin. Bunun 196 bini Kartal’da üretiliyor.Ekmeğin ambalaja girmesinde belediye ile mutabakat sağlandı” dedi.

En büyük rakiplerinin Halk Ekmek olduğunu belirten fırıncılar, kapasite ve ruhsat sorunlarını Belediyenin desteği ile çözebileceklerini belirttiler.