BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Lepra Hastanesi kapanmayacak

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Lepra ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin kapatılacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Abone ol

Hastanenin mevcut yerinde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı lepra kliniğine dönüştürülmesinin düşünüldüğü vurgulandı.

Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında bugün yayınlanan haberlerde Lepra ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin kapatılacağı yönünde haberler yer aldığı belirtilerek, "İstanbul'da tek lepra hastanesi olarak hizmet veren hastanenin kapatılması söz konusu değildir" denildi.

Hastanenin eğitim verebilir pozisyona getirilmesinin istendiği ancak hastanede eğitim verilebilmesi ve klinik şefi atanabilmesi için eğitim ve araştırma hastanesi statüsünde olması gerektiği bildirildi. Mevcut durumuyla hastanede 3 uzman hekim ve 2 pratisyen hekim ile hizmet verildiğine dikkat çekilerek, "Bu hekimlerin lepra konusunda özel bir eğitimleri bulunmamaktadır. Hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi bünyesinde yer almasıyla lepra konusunda üniversitede çalışmaları olan bir profesör klinik

şefi olarak atanacak ve klinikte asistan yetiştirilmesine olanak sağlayacaktır. Bu nedenle hastanenin mevcut yerinde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı lepra kliniğine (Ek bina olarak) dönüştürülmesi düşünülmektedir. Bağlanma esnasında mevcut personelin durumunun korunmasının yanında, yeni hekim ve sağlık personeli ataması yapılacaktır. Yapılan yeniliklerle birlikte 50 yatak kapasitesi ve yüzde 31 gibi son derece düşük yatak doluluk oranı ile çalışan hastanenin verimliliği

artırılarak renovasyon çalışmaları için kaynak oluşturulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca söz konusu kliniğe yıllarca lepra hastalığının tedavisi için uğraş vermiş olan Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin verilmesinin planlandığı vurgulandı.