BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kaç defa 'Atatürk' yazdıklarını saydılar

Bülent Arınç, AA haberlerinde yılda kaç defa 'Atatürk' adının geçtiğini saydırdı. Arınç bu sayımı bakın neden yaptırdı?

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA -
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir soru önergesine yanıt vermek için AA çalışanlarına, bir yıl içindeki tüm haberlerde kaç defa ‘Atatürk’ adının geçtiğini saydırdı.

Anadolu Ajansı’nın haberlerinde “ 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” ibaresini kullanarak Atatürk’ün anılmamasını soran milletvekiline ilginç bir yanıt verdi. Arınç, “AA’nın her sabah haberlerini Atatürk’ün adıyla geçtiğini belirtirken, 19 Mayıs’la ilgili haberleri yapan muhabirlerinden Atatürk’e bağlılığından asla kuşku duyulamayacağını söyledi. Arınç, milletvekilinin soruyu sorarken bayramın ismini de yanlış kullandığını belirtti.

Arınç, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın, AA’nın haberlerine “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” ibaresinin kullanılıp Atatürk adının kullanılmamasını sordu. Arınç, ise milletvekiline şu yanıtı verdi:

“Bayramın eski adının meydana getirdiği kullanım alışkanlığından kaynaklanmıştır. Başka bir amaç kesinlikle söz konusu değildir. Haberi hazırlayan muhabir Seval Ocak ve yayına veren İç haberler müdür Yardımcısı Ali Rıza doğan, Atatürk ilkelerine bağlılığından asla kuşku duyulamayacak arkadaşlarımızdır. Anadolu Ajansı her sabah yayına gündeminde Atatürk’ün ajans için söylediği sözleri zikretmek suretiyle büyük önderi yad ederek güne başlamaktadır. 2009’da geçtiği haberler içinde 9581 defa, 2010 yılının 45 günlük döneminde geçilen haberlerde ise 1078 kez kullanılmıştır. Günde yaklaşık 25 kez Atatürk adının AA bültenlerinde yer aldığını göstermektedir. İddia ajansa haksızlıktır.”

Arınç, soru önergesinde bayramın adının doğru yazılmadığını da ifade ederek, “bayramın resmi adı kanuna göre 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” şeklindedir” dedi.