BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Karsta beyaz bir sayfa açtık

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "Kaderine terk edilen bir ili kalkındırdık" dedi.

Abone ol


Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars'ın ilk göreve başladığında çamurdan geçilmeyen bir kent olduğunu belirterek, "1999'lu yıllardan bugünlere kentte çok şeyler değişti. Bir dönemler vatandaşlar çamurlu sokaklardan geçerken pantolonlarının paçalarını katlarken, yolların çamurlu olmasıyla ayakkabılarını bile boyatmaktan korkarken bugün ise bütün o olumsuzluklar mazide kaldı. Binlerce yol yaptık, mahalle aralarını bile asfaltladık, parke taşlar döşedik. Saymakla bitiremeyeceğimiz önemli hizmetlerde bulunduk" diye konuştu.

Kars'ı dünya kenti konumuna getirdiklerini de ifade eden Alibeyoğlu, "Yoksul bir kent iken bugün marka kent olan Kars'ı, azimli ve gayretli çalışmalarımızla dünyada önemli bir yere getirdik. Herkes kentimizi konuşur hale geldi" ifadelerini kullandı.

KARS'TA BEYAZ BİR SAYFA AÇTIK

Alibeyoğlu, Kars'ın 1980'lere göç veren bir kent olduğunu şimdi ise göç alan bir kente dönüştüğünü de vurgulayarak, "Tüm Karslılarla el birliği içinde büyük çabalar göstererek kentimizi daha da ilerilere taşıdık. Bayburt Barajı'nın da hizmete girmesiyle kentimizdeki su sıkıntısı da tamamen bitecektir.

Kars'ta beyaz bir sayfa açtık. Kars, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı kent konumundadır. Festivallerimiz kentimizin tanıtımında önemli rol oynadı" şeklinde konuştu.

Naif Alibeyoğlu ayrıca, yapımı devam eden Yeni Otogar, Hayvan Pazarı, Kat Otopark, Uydu Kent gibi hizmetlerin tamamlanmasıyla da kentin daha modern bir görünüme kavuşacağının altını çizdi.