BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CHP Hadimde istifa şoku

CHP Konya Hadim İlçe Teşkilatı'ndan bir grup partili aldıkları kararla CHP'den istifa ettiklerini açıkladı.

Abone ol

CHP Konya Hadim İlçe Teşkilatı'ndan bir grup partili aldıkları kararla CHP'den istifa ettiklerini açıkladı.

Hadim'in CHP'li eski Belediye Başkanı Mürsel Ayrancı, Hadim İlçe Teşkilatı'ndan partililerle birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısıyla partiden istifa ettiklerini açıkladı.

CHP'nin il ve ilçe teşkilatlarını görmezden geldiğini savunan Ayrancı, "Deniz Baykal ve ekibi dar kadroculuk anlayışıyla örgütü küçültmektedir. Uydu il yönetimleriyle, CHP halkla kucaklaşamamaktadır. Biz Önder Sav'ın polemiklerini ve Mehmet Sevigen'in medyada yer alan bant kayıtlarını görmek istemiyoruz.

CHP sosyal demokrat ilkelerinden giderek uzaklaşmıştır. Bu nedenlerden dolayı partimizden istifa ediyoruz" dedi.

Ayrancı, partililer ve Hadim halkının isteği üzerine Hadim'de bağımsız olarak belediye başkanlığına aday olduğunu dile getirerek, "Hadim'de yarım kalan hizmetleri tamamlayacağız ve ilçemizi bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Cumhuriyet ilkelerine gönülden bağlıyız. Bu ilkelere bağlı olmak için CHP'de bulunmaya gerek yok. Ben iki dönem bu partiden Hadim'de belediye başkanlığı yaptım. Partiden istifa etme nedenim başkan seçilmek değil. Ben Hadim halkının isteği üzerine aday oldum" şeklinde konuştu.