BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,69
ALTIN 2.409,65
HABER /  GÜNCEL

Karlı dağlarda operasyon

Yüksekova dağları kar altında. Mehmetçik ise kara kış aldırmıyor... İşte bölgeden son görüntüler;

Abone ol

Mehmetçik, kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca bölgesindeki dağlarda PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Mehmetçik bir yandan yol kenarlarında 15, dağlarda ise yer yer 30-40 santimetreyi bulan kara rağmen vadilerdeki mağaraları didik didik ararken; bir yandan da yol güzergahlarında mayın taramasını titizlikle yapıyor.



Gecici köy korucuları ise yollara hakim tepelerde eli tetikte nöbet tutuyor. Korucular, kar yağışına rağmen kayalar üzerinde siper alıp çevreyi gözetliyor.


     
Zor koşullara rağmen devam eden operasyon alanlarına bugün de komandolar sevkedildi.


     
TİM KOMUTANLARINA MAYIN UYARISI

Bu arada dün akşam saatlerinde bu bölgelerde başlayan kar yağışı da devam ediyor. Buna rağmen Mehmetçik, operasyon noktalarına giden yollarda hain tuzaklara karşı dedektörlerle mayın taramasını sürdürüyor.





Kar kalınlığı ise karayolu kenarında 15, yüksek kesimlerde ise yer yer 30-40 santimetreyi buluyor.



Teröristlerin kar kalınlığını fırsat bilip operasyon bölgesine giden yollara anti personel mayınlar döşeyebileceği belirtildi.



Oldukca güçlü olan bu mayınların, toprak altına döşenmesi halinde bir şekilde farkedilebileceği, ancak kar altına konulması halinde gözle görmenin imkansız olduğu vurgulandı.

Bu nedenle stratejik noktalarda mayın arama çalışmasında bulunan tim komutanları, daha dikkatli olunması konusunda uyarıldı.