BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Karayılan'dan Öcalan'a cevap

Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği mektuba örgütün K.Irak sorumlusu Murat Karayılan'dan yanıt geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Öcalan'ın çözüm süreci için ikinci İmralı heyetine verdiği üç mektuptan biri olan Kandil mektubuna PKK'nın Kandil sorumlusu Murat Karayılan'dan cevap geldi.

Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektubu PKK'ya yakınlığıyla bilinen haber ajansı ANF'ye değerlendiren Karayılan mektuba yanıtı gönderdiklerini açıkladı.

Kaygılarının olduğunu belirten Karayılan işlerin ters gitmesi halinde yapacaklarını tehditvari bir biçimde açıklayarak Öcalan'ın gösterdiği perspektifte yüreyeceklerini açıkladı.

Karayılan "Daha önceden de ifade ettiğimiz bazı kaygıları taşımakla birlikte, eğer işler ters dönerse bölgesel avantajları ve taktik performansın başarı kazanabileceğine olan inancımızı da korumakla birlikte, Önderliğimizin ortaya koymuş olduğu stratejik perspektifin daha doğru olduğunu, buna çok güçlü bir biçimde katılmanın kararlaşması ve iradeleşmesi oy birliğiyle gerçekleşmiştir. Fakat giderilmesi gereken bir takım kaygı ve pürüzler de vardır. Bu anlamda biz, geliştirdiğimiz tüm toplantılarda net bir biçimde Önderliğin ortaya koyduğu perspektifin doğru olduğuna ve katılacağımıza dair karar kılmış bulunuyoruz; ancak bir takım görüş ve önerilerimizi de cevabı mektubumuzda sunmuş bulunmaktayız" dedi. 

HERKES ÖCALAN'IN AÇIKLAMASINI BEKLESİN

Karayılan sürecin başarılı bir biçimde sonuç alıcı şekilde gerçekleşmesi için önerilerinin olduğunu mektupta buna yer verdiklerini belirtti. Hükümetten engelleyici ve boşa çıkarıcı bir tutum görmedikleri takdirde sürecin derinleşmesi için çaba sarf edeceklerini açıklayan Karayılan Öcalan'ın 21 Mart Nevruz'daki açıklamalarının önemine şöyle değindi:

 “Başkan Apo’nun Newroz’da açıklama çerçevesi önemlidir. Herkes onu beklemelidir. Başkan Apo’nun yapacağı açıklama, tüm hareketimizi, tüm yurtsever halkımızı bağlayan bir çerçevede olacaktır” 

SAVAŞA DA BARIŞA DA HAZIRIZ

Sürecin başarıya ulaşıp ulaşamayacağı sorusuna Karayılan kendilerinin samimi olduklarını iddia ederek tehditvari bir biçimde Türkiye kamuoyu ve dünya şunu bilmeli diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz PKK hareketi olarak savaşa da hazırız, barışa da hazırız. Savaşta da kendimize güveniyoruz, barışta da kendimize güveniyoruz ve tercihimiz bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesidir. Bu net bir biçimde böyledir. Ama sorunun çözülmesi için karşı tarafın da yapması gerekenler vardır. Yani sorun tek taraflı çabalarla çözülebilecek bir sorun değil. Bu, herkesin takdir etmesi gereken bir husus. Biz Kürt tarafı olarak samimi yaklaşmayı esas alacağız"