BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,33
HABER /  GÜNCEL

Karayılan PKK'yı ordu yapacakmış!

Terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayılan PKK'nın ajansı olarak nitelenen ANF'ye verdiği röportajda örgütün geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayılan PKK'nın ajansı olarak nitelenen ANF'ye verdiği röportajda örgütün geleceğine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

KCK’nın çözüm sürecinin ikinci aşamasının Eylül ayında tamamlanması isteğinin yerine gelmemesinin gerektiğini söyledi.

"Kongra Gel 9. Genel Kurulu hem toplumsal-siyasal alanda, hem de askeri-savunma alanındaki yapılanmalarda dönem ruhuna uygun bir takım değişiklikler yapmıştır." diyen Karayılan, "profesyonel gerilla" yapısına geçileceğini de ileri sürdü. 

Karayılan röportajda şöyle konuştu:

"Her alanda daha fazla ideolojik, daha fazla siyasal, içeriği zengin olan, daha fazla disiplin ve önderlik çizgisini güçlüce uygulayabilen profesyonel bir gerilla olunması hedeflenmektedir.

Esas olarak süreci uygulamada planlı ve disiplinli hareket eden, gerektiğinde savunmayı da profesyonelce yapabilen bir kabiliyete, yeteneğe ve manevra gücüne ulaşması gerekiyor. Bu, Önderliğimiz tarafından başlatılan yeni sürecin sağlıklı ve güvenlikli yürütülmesi ve pratikleşmesi açısından gerekli ve önemli bir husustur. Yani HPG güçleri de kendini bu yeni sürece göre konumlandıracak ve her anlamda bir profesyonelleşmeyle süreç görevlerini başarıyla yerine getirmeye hazır olacaktır."