BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Tarihi köprüde eylem

Tokat’ın Niksar ilçesinde araç trafiğine kapalı olan tarihi köprüde köylüler eylem yaptı. <br/>Edinilen bilgiye göre; Niksar ilçesinde Kelki...

Abone ol

Tokat’ın Niksar ilçesinde araç trafiğine kapalı olan tarihi köprüde köylüler eylem yaptı.
Edinilen bilgiye göre; Niksar ilçesinde Kelkit Irmağı üzerinde yer alan ve bir süre önce restorasyonu tamamlanarak araç trafiğine kapatılan Talazan Köprüsü’nde araç geçişlerini engellemek için konulan beton bariyerler kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kaldırılarak yeniden trafiğe açıldı.
Karayolları 76. Şube Şefliği’ne bağlı ekipler ise kaldırılan bariyerleri yeniden yerine koymak istemesine köylüler tepki gösterdi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin müdahalesinin ardından köylüler olaysız bir şekilde dağıldı.
Buzköy Muhtarı Tacettin Özdemir, Talazan Köprüsü’nün trafiğe kapalı olmasından dolayı karşı tarafta bulunan tarlalarına geçmek için yaklaşık 50 kilometre yol gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Özdemir, yetkililerle görüşülerek şuan için olayın tatlıya bağlandığını belirterek, “Arazilerine gitmek için Niksar merkezi dolanmamız gerekiyordu. Köylülerimiz karayolları ekiplerine engel olmak istedi. Jandarma da geldi. Kaymakam beyle görüştüm. Daha sonra ekiplere telefon geldi ve bölgeden uzaklaştılar. Köprü şu anda küçük araçlara açık. Bize yetkililer tarihi köprünün yanına yeni köprü yapılaması için söz verdi. Olay şu anda tatlıya bağlandı” şeklinde konuştu.
Öte yandan AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, Talazan Köprüsü’nün ağır vasıtaların geçişine uygun olmaması nedeni ile ihtiyaç duyulan yeni bir köprü için ön hazırlık çalışmalarının başlatıldığını açıklamıştı.
(İHA)