BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Süper lig’e süper güvenlik

Çaykur Rizespor A.Ş’nin 5 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Ligi’ne çıkması ile Rize’de maçların oynanacağı Yeni Şehir Stadyumu’nda güvenlik ...

Abone ol

Çaykur Rizespor A.Ş’nin 5 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Ligi’ne çıkması ile Rize’de maçların oynanacağı Yeni Şehir Stadyumu’nda güvenlik tedbirleri arttırıldı.
Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığındaki İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda maçların oynanacağı Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda güvenlik tedbirleri had safhaya ulaştı. UEFA ve FIFA kriterlerine uygun inşa edilen modern stadyumun dışındaki tel örgüler, bariyerler, turnikeli geçiş kapıları ve arama kapılarının sayısı arttırıldı. Stadyum içerisinde ise rakip takımların temasını önleyici tedbirler geliştirilerek, koltukların sökülememesi için önleyici tedbir almaya yönelik çalışma başlatıldı. Olağan dışı durumlar halinde seyircinin tahliyesi için yeni tahliye noktaları oluşturuldu.
Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığındaki İl Spor Güvenlik Kurulu bugün Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda devam eden güvenlik çalışmalarını yerinde inceledi. Çakır, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan ve diğer ilgililerden bilgiler aldı.
Vali Nurullah Çakır, burada yaptığı konuşmasında, sportif başarıların ilin tanıtımı için önem taşıdığını ifade ederek “Kulübümüzün ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları iş birliği içerisinde yaptığımız çalışmaları yerinde inceledik. Ben öncelikle Çaykur Rizesporumuzu ve ona emek veren herkesi kutluyorum. Bizim için bu tür başarıların ilimizin tanıtımı açısından büyük önemi olduğunu düşünüyoruz. Süper Lig başlıyor. İlk maçımızı Gençlerbirliği ile evimizde yapacağız. Deplasman haftasının ardından yeniden ilimizde bizim gibi Süper Lig’de yeni olan Kayseri Erciyesspor’u konuk edeceğiz. Bütün bu güzellikleri bir kez daha bizlere yaşatanlara emeği geçenleri bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

’’SEYİRCİ HATALARI TAKIMA YANSIYOR’’
Çakır, seyircilerin hatalarının takıma yansıdığını ifade ederek, “Zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Zaman zaman bizim çok sevdiğimiz kulübümüz yaptığımız hatalardan dolayı cezalar aldı. Belki de transferler de kullanılabilecek bir çok parayı kulübümüz ceza olarak ödedi” ifadelerini kullandı.
Yaptığı açıklamada futbol terörizmine asla müsamaha edilmeyeceğine vurgu yapan Vali Nurullah Çakır “Türkiye’de özellikle son birkaç yıldır futbolda belli konulardan dolayı ulusal ve uluslararası ölçekte sorunlar yaşandı. Bazı takımlarımızın bu süreçte mağduriyet yaşadıklarını ve mahrumiyetler yaşadıklarını ifade etmek istiyorum. Bu süreçleri doğru okuyanlar ve devlet olarak, bizler ve güvenlik birimleri olarak bu tür konulara yaklaşımımızın ister tribünlerde olsun ister sahada olsun. Müsamaha etmeyeceğimizi büyüklerimiz farklı ortamlarda ifade ettiler. Özellikle tribünde futbol terörizminin olmaması için her türlü önlem ve mücadelenin yapılacağı ifade edildi” diye konuştu.
(İHA)