BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.393,59
HABER /  POLİTİKA

Karayılan katliamı itiraf etti!

PKK terör örgütünün ikinci adamı Murat Karayılan, Tokat-Reşadiye katliamını bu sözlerle sahiplendi...

Abone ol

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde askeri bir aracın taranarak, 7 askerin şehit edilmesi, 3 askerin de yaralandığı saldırının, PKK tarafından üstlenilmesinin ardından, terör örgütünün ikinci adamı Murat Karayılan da ''Tokat olayı bizim eylemimiz'' dedi.

PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Karayılan '' Eylemi HPG açıkladı. Eylemin yanlış yansıma durumu da oldu. Eylem Dersim eyaleti değil, Dersim sahası kapsamındaki Karadeniz eyalet güçleri tarafından yapılmıştır. İlgili birim kendi inisiyatifiyle yapmıştır. Merkezin bu konuda herhangi bir planlaması söz konusu değildir. Açılım gitmiş, Tokat duvarına çarpmış, deniliyor. Bu kadar demagoji, gerçeklerin bu kadar çarpıtılması durumu da olamaz.'' dedi.

PKK da daha önce eylemi üstlenmiş ve saldırı talimatının Kandil Dağından verilmediği belirtilerek, ''Öcalan söz konusu olduğunda her birim, kendi inisiyatifi ile eylem yapma hakkına sahiptir" denilmişti. Saldırının, Tunceli'deki PKK'lıların kendi inisiyatifi ile yapıldığı duyurulmuştu.