BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.394,43
HABER /  POLİTİKA

Eski DEPli vekilden Kılıça mektup!

Kapatılan DTP'nin kurucu üyesi Sedat Yurttaş Haşim Kılıç'a mektup göndererek 'tashihi karar' istedi.

Abone ol

Kapatılan DTP'nin kurucu üyesi ve kapatılan DEP'in eski Milletvekili Sedat Yurtdaş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a mektup gönderdi.

Yurtdaş, mektubuna, ''Beş yıllık siyaset yasağı getirdiğiniz mağdurlardan biri, bir hukukçu ve bir yurttaş olarak size bu mektubu, en kısa zamanda ve tatmin edici yanıtını almak amacıyla yazıyorum'' diye başladı.

''Sahip olduğu evrensel ve anayasal hakkın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yanlış yazımı sonucunda, Anayasa Mahkemesi'nce açıkça ihlal edildiğini'' öne süren Yurtdaş mektubunda, ''Hakkımda kurulmamış bir ceza hükmüne dayanarak, bir başka ceza hükmü oluşturduğunuz gerçeğini göz önüne alarak, henüz gerekçeli karar yazılmadığından, mektubumun yapılan hukuksuzluğu gidermek bakımından, bir tür 'tashihi karar talebi' olarak değerlendirilerek, bu hukuk dışılıktan dönülmesi için işleme konulmasını talep ediyorum'' görüşüne yer verdi.

VİCDANİ SORUMLULUKTAN KURTULAMAZ


Yurtdaş mektubunda şu ifadelere yer verdi:

Sayın Kılıç Başsavcıya topu atarak kararının hukuki ve vicdani
sorumluluğundan kurtulamaz.Gerçeklere uklaşmak için, -sonucu ceza olan her yargılamanın amacı gereçeklere ulaşarak karar vermektir- delilleri kendi mahkemesi pekalatoplayabilirdi.

Elbette bu durum, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının "delilleri
değiştirmesi" ya da "suç oluşturacak delil yaratması" sorumluluklarını
ortadan kaldırmaz. Ancak kararı veren Mahkeme ve Başkanı olarak henüz gerekçeli kararınıyazmadan kararını düzeltme (tashih etme) olanağı var.
Aksi halde vicdanım rahat savunması sadece avunma olacaktır.
Saygılarımla.

Sedat Yurtdaş